Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от

...
Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от
Коментари Харесай

Изборът на България: Сблъсък на мнения на кандидати за евродепутати относно еврозоната и Шенген

Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от " Продължаваме Промяната - Демократична България ", Рада Лайкова от „ Възраждане ", Румен Гечев от „ Българска социалистическа партия за България " и Димитър Гърдев от „ ИТН " сблъскаха отзиви по въпросите за въвеждане на еврото в страната и участието ни в сухопътния Шенген в ефира на " Здравей, България ".

„ Вярвам, че болшинството от българите ще изберат да гласоподават за ГЕРБ-СДС, тъй като принадлежим към най-голямото политическо семейство. Онова, без което няма да бъде определен ръководител на Европейския парламент, на Европейската комисия и на Европейския съвет. Все основни институции, без които нито еврозоната, нито Шенген ще бъдат вероятни. Вярвам, че на болшинството от българите им е писнало страната да дотира европейския бюджет и е време да стартира да получава нещо от него, тъй като през последните три години България дотира страни като Германия и Франция. Вярвам, че ще гласоподават за нас, тъй като евентуално им е писнало България да става за посмещите в Брюксел поради инцидентно определени на поста министър-председатели. Време е да се върнем на политическата карта и София да се трансформира в Брюксел на Балканите ", съобщи Новаков.

„ Силна България в мощна Европа " - това е кредото на ПП-ДБ. Всичките 17 претенденти за евродепутати са подготвени да отстояват изрично българския народен интерес в една мощна, обединена и разширяващата се Европа. По отношение на двете тематики - еврозоната и Шенген, е значимо да кажем, че това не са тематики за Европарламента. Това са наши български тематики ", посочи Лорер и продължи: „ Кабинетът „ Денков " е този, който отвори вратата на България с приемането ѝ в Шенген и сложи доверието в България на такова равнище, че към този момент можем да приказваме за еврозоната умерено ", добави той.

„ Това, което ще създадем ние е да сложим българския интерес преди всичко в европейския дневен ред. Смятаме, че Европа има потребност от „ Възраждане ", с цел да се върне към корените си на една организация, основана за икономическо съдействие и културен продан. Още по-важно тя беше основана, с цел да подсигурява мира в Европа, а виждаме, че от ден на ден се отдалечава от тези полезности. Смятаме сериозно да разгледаме мантрата, че единствено евроатлантически насоки за нашата страна могат да доведат до разцвет. В този смисъл ще работим за друга посока. Не желаеме една бюрократична машина да ни постанова пактове за миграция, " зелени " покупко-продажби, както и принуди, и концентрация ", акцентира Лайкова.

„ Българската социалистическа партия " Коалиция за България " взе участие в тези избори под мотото: „ Достойна България в мирна Европа ". Без постигането на мир с дейното присъединяване на Европейски Съюз, няма да можем да открием пътя към стабилизирането на стопанската система на Европа и излизането от криза, задълбочаването на икономическа интеграция и решаването на главните целия на Европейски Съюз и България. Трябва да кажем, че е належащо да се промени модела за развиването на Европа, защото изостава от Съединени американски щати, Китай и други съперници. Българска социалистическа партия е основател на присъединяване на страната ни в Европейски Съюз. Ние започнахме този развой през 1995 година Време е България да вземе почтено място в Съюза ", изрично съобщи Гечев.

„ Има Такъв Народ взе участие в тази конкуренция с лозунга: „ Да върнем здравия разсъдък ". И дори когато обсъждаме тези значими за България въпроси - еврозоната и Шенген, ще се стремим да слагаме всичко въз основата на преценката на здравия разсъдък. Какво няма да създадем за еврозоната - да се съгласим на условия, които не дават отговор на икономическите действителности в България. Естествено, че това е наше право и че съставлява детайл от контракта, само че ще го създадем, когато решим. При преценка дали времето е уместно и дали стопанската система на България дава отговор. Ние ще реализираме цялостен Шенген. Това, което сега имаме, е отчасти приемане, което е неизгодно за нашите превозвачи. Нарушен е въобще правилото на Шенген ", сподели Гърдев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР