Кандидатирането на президента на САЩ Байдън за следващ мандат се

...
Кандидатирането на президента на САЩ Байдън за следващ мандат се
Коментари Харесай

Може ли Байдън да се оттегли кандидатурата си?

Кандидатирането на президента на Съединени американски щати Байдън за идващ мандат се счита за несъмнено. Въпреки това едно изследване може да окаже напън върху 80-годишния президент: В пет от шестте щата, в които има колебаещи се гласоподаватели, той очевидно изостава от Тръмп.

" Американското водачество държи света дружно ", когато Джо Байдън споделя сходни неща, както направи в речта си след нападението на Хамас против Израел, той е в стихията си. Но световната политика сама по себе си не може да завоюва изборите в Съединени американски щати, както стана ясно от анкетата, оповестена от " Ню Йорк Таймс " предходната неделя. В пет от шестте колебаещи се щата – а те са решаващи при всеки президентски избор - Байдън сега изостава доста от Доналд Тръмп, а политически коментатори като Джон Кинг от CNN наподобяват по-притеснени от всеки път:

„ Президентът е заплашен да загуби във всички щати, които обърна в своя изгода предишния път. И аргументите за това са: разочарованието от положението на стопанската система и въпросът дали не е прекомерно остарял. “

Проучването безпокои и членовете на Конгреса от партията на Байдън: " Това е в действителност ужасно ", споделя Жасмин Крокет, демократ от Тексас. " Става въпрос за възприятията на хората, изключително за стопанската система. Данните са обективно положителни, безработицата е ниска, инфлацията се намалява. Но хората към момента считат, че цените на бензина са били по-ниски, че са се чувствали по-добре, когато Тръмп е бил на власт. " Откакто Байдън разгласи, че ще се кандидатира още веднъж, нито един изтъкнат глас от Демократическата партия не се е противопоставил намерено.

Междувременно борецът против имунизациите Робърт Кенеди желае да се кандидатира като самостоятелен претендент. Единствено конгресменът Дийн Филипс притегли за малко вниманието в края на октомври, когато разгласи, че ще се кандидатира против Байдън на първичните избори: " Трябва да го направя ", съобщи Филипс по CBS.

" Президентът Байдън свърши впечатляваща работа за нашата страна. Но не става въпрос за предишното. Тези избори са за бъдещето. "

Няколко демократи към този момент се нареждат за президентска конкуренция, само че чак за 2028 година

Посланието е: Байдън би трябвало да отстъпи място на някой по-млад.

Филипс е прекомерно незнаен и има прекомерно малко последователи, с цел да има късмет самичък да се оправи. Но политическият консултант и социолог Франк Лунц посочва няколко други възможности в ефира на CNN: " Това може да бъде Гавин Нюсъм, губернатор на Калифорния, Кори Букър, сенатор от Ню Джърси, Гретхен Уитмър, губернатор на Мичиган. Всички те са чудесни претенденти. " Гореспоменатите публично поддържат Байдън. В същото време те към този момент се нареждат за 2028 година, когато Байдън сигурно към този момент няма да може да се кандидатира, да вземем за пример посредством набиране на спомагателни средства за акцията. Това значи, че Нюсъм или Уитмър са подготвени и като заместващи претенденти за 2024 година, в случай че Байдън реши да се отдръпна. Тогава в играта още веднъж може да влезе и вицепрезидентът Камала Харис.

Но реалистично ли е отдръпването на Байдън? Едва ли, споделя Джим Месина, който е провел предизборни акции за Барак Обама. Лоши социологически изследвания една година преди изборите - това се е случвало доста пъти преди, акцентира той по CNN:

" По същото време Джордж Буш изоставаше, Бил Клинтън изоставаше, Барак Обама изоставаше. И в последна сметка всички те завоюваха. "

Вторник тази седмица, денят на изборите в няколко щата, също е насърчил Байдън да остане. В Охайо и Вирджиния да вземем за пример неговите демократи завоюваха точки с въпроса за главното право на аборт и в последна сметка единствено един човек можеше да убеди Байдън да се отдръпна: брачната половинка му. Джил Байдън е считана за най-важния консултант на президента. Но наскоро тя беше представена да споделя и следното: " Кой различен ще държи демократите и страната дружно? Само Джо може да го направи. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР