Кандидатирам се за кмет на община Червен бряг, за да

...
Кандидатирам се за кмет на община Червен бряг, за да
Коментари Харесай

Петко Петков обяви кандидатурата си за кмет на Червен бряг

„ Кандидатирам се за кмет на община Червен бряг, с цел да наложа нов жанр на ръководство. Няма да давам напразни обещания. Днес мога само твърдо да заявя, че ще работя намерено и с хъс за Червен бряг, тъй като това е моят роден град ”. Това сподели Петко Петков при оповестяването на кандидатурата си за кмет на община Червен бряг. Той заяви на събитие в неделя пред съидейници и поддръжници, че влиза в конкуренцията за локалните избори като надпартиен претендент, подсилен от редица политически партии.

Според Петков е нужен нов, съвременен метод на мислене и различен мащаб в ръководството на общината, с цел да се развива. Така, той чака, че ще има положително отражение най-много върху живота на хората.

Събитието се организира в деня, когато почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София. Именно тези полезности и нуждата от зачитането им, бяха неведнъж споменавани в подтекста на наближаващата акция за локални избори. На събитиетоприсъстваха Свилен Трифонов, депутат от „ Продължаваме промяната - Демократична България ”, представители на университетските среди, на юношески сдружения, на лекарската общественост, учители, на локалния бизнес. Те имаха опция да прегледат галерия с картини от частни сбирки на художници от региона.



„ Решението да поддържа Петко Петков взех без съмнения. Заявявам безусловната си поддръжка към човек, който аз считам за заслужен. “, сподели Свилен Трифонов. Той описа, че познава Петков отдавна, осведомен е с концепциите и визията, които има за развиването на града, тъй като от дълго време е формирал в съзнанието си по какъв начин би трябвало да наподобява Червен бряг.

Доктор Иво Нацов, който е почитан и прочут експерт в цялата област, означи, че познавайки Петков и готовността му за дейности, не е сюрпризиран от решението му:

„ Като влиза в такава борба, той е спечелил първо борбата със самия себе си. От една страна стои желанието на човек да е в зоната си на комфорт, само че от друга – желанието да е държавник, с цел да направи нещо положително за своите съграждани ”

„ Във време на цялостен разпад на духовността, етичността, на естествените човешки взаимоотношения, този младеж е бил изкушен от политиката на отговорността. Тук е мъдростта на политическото, само че наред с нея е отговорността на жителя. Това „ прелъщение ” е прекомерно огромно и е тежък кръст ”, сподели доктор Нацов.

Словото си той приключи, като означи, че чака Петков да е закостенял във връзка с фамилните полезности, либертарианец за гражданските свободи и политиката, а във връзка с правда, правдивост и корупция – същински екстремист.

Проф. доктор Камен Петров като академични учител означи, че Петков е бил отличен студент, само че от по-голямо значение са полезностите на човек. Политическата победа би трябвало да се трансформира в гражданска политика, сподели Петров.

„ Всички в залата би трябвало да са един екип. Но не избирателен екип, а човешки, публичен. Необходимо е да има честност. Това значи да търсим нашите интеграционни, положителни неща, да се съобразяваме с действителностите. Но не когато сме най-силни да мачкаме, а да сме толерантни. Много значимо изискване е да има доверие ”, сподели още той.

Пламена Стоянова, бакалавър по „ Публична администрация ” и доброволец, занимаваща се с юношески действия, изрази поддръжката си, като подчертава какъв брой значимо е младите да осъществят концепциите си, подкрепени от нова, модерна визия.

„ В лицето на господин Петков виждам персона, която посредством компетентността си, уменията си и желанието си, може и съм сигурна, че ще успее да ни върне проспериращата община Червен бряг ”, сподели тя.

Австрийският бизнесмен Франко Щийнингер съобщи поддръжката си като означи, че от над 20 години живее в България, избрал да развива бизнеса си в Червен бряг.

„ За толкоз години виждам какво е направено за хората. Видях доста „ партийни акули ”. В цяла България, когато отидеш до забележителности и тръгнеш от града си, без високопроходима кола, по какъв начин ще стигнеш? ”, запита предприемачът.

Щийнингер означи, че Петков е подобаващ за кмет, тъй като има упоритости, мощ и цели, и не е единствено „ грамотен, само че може и да мисли ”.

Доц. Методи Ивановразказа, че познава Петко Петков от интервала, когато Петков пази докторската си дисертация, за това няма подозрения в професионализма и експертизата му.

„ Тук съм, воден от убедеността си, че господин Петков може да изведе община Червен бряг в едни нови начала. ”, съобщи проф. Трифонов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР