Кандидати за народни представители се изправиха в телевизионен дебат в

...
Кандидати за народни представители се изправиха в телевизионен дебат в
Коментари Харесай

Кандидат-депутати в схватка за доходите и бъдещето на България

Кандидати за народни представители се изправиха в ефирен спор в ефира на Нова телевизия. В спор за бъдещето на България влязоха Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”, Цончо Ганев от „ Възраждане ” и Георги Свиленски от БСП. Предсрочните парламентарни избори ще са на 9 юни и ще се проведат дружно с изборите за евродепутати. 

„ Борим се България да е по-добра страна, а тя продължава да е на дъното на европейската статистика. Така повече не може и би трябвало да кажем „ Стига “. Поставят се цели, които не са български. Ние слагаме преди всичко националните ползи. Ако получим нужната поддръжка сме подготвени да управляваме “, сподели Цончо Ганев от „ Възраждане “.

Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на от ПП-ДБ съобщи, че те могат да вземат сложни решения. „ Извадихме България от сложен интервал. Направихме неща, които не са правени през последните 20 години. Премахнахме модела пари да се раздават от джипката. Хората знаят, че можем “, сподели той. „ След 3 години безвремие, мечти и неустойчивост отново отиваме на избори “, сподели Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, от ГЕРБ-СДС. По думите му това е забавило страната. „ Всичко има решение, само че се прави със устойчиво държавно управление и ясна отговорност. Трябва да се върнем към разпоредбите на демокрацията. Трябват политика “, счита той.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия счита, че страната има потребност от ляво ръководство. „ Българска социалистическа партия мисли за хората и за стопанската система. Грижим се за страната, за стопанската система, за жителите “, сподели той.



Мартин Димиторв попита Ганев по какъв начин от „ Възраждане “ считат да покачат приходите на хората. Ганев му отговори, че най-важното е да не се влиза в еврозоната. Освен това бизнесът бил претрупан с тежка администрация и администрация и не е конкурентоспособен. „ Затова би трябвало да се вдигнат всички наказания. Тежките регулации би трябвало да отпаднат “, сподели той.

Кандидатът за народен представител от ПП-ДБ попита Митов за контракта за Балкански поток и има ли човек в ГЕРБ, които да каже, че това е неточност. Митов отговори, че това е постоянен въпрос от страна на ПП-ДБ. „ Тази тръба е наша, а не на „ Газпром “. Гърците се бореха за този план и ние щяхме да останем настрана. През тази тръба може да се внася всевъзможен газ, освен съветски “, сподели той. Въпросът към Българска социалистическа партия беше за прогресивния налог. Свиленски отговори, че освен те го желаят, а и европейските институции. „ Трябва да има правдивост. Не може хората с най-високи приходи и тези с най-ниски да плашат едно и също “, сподели той.

Митов попита Ганев дали ще продължат да бранят гневно позициите на „ Хамас “. „ Винаги сме казвали, че би трябвало да има мир “, отговори той. По думите му не би трябвало да има двойни стандарти и че едните са по-малко хора от другите. Въпросът на Митов към Димитров беше обвързван с финансовия разгул на Асен Василев.

„ Имаме най-ниският недостиг за последните няколко години. Неадекватна е думата разгул. Вие оферирате разноски, които ги няма в бюджета. Ние стабилизирахме обществените финанси и това би трябвало да продължи “, отговори Димиторв. Свиленски беше запитан дали ще увеличиават налозите. „ Ясно споделих, че ще понижим налозите на младите, ще въведем фамилно подоходно облагане. Искаме прогресивно подоходно облагане “, отговори претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР