Кандидатът за трети кметски мандат на Благоевград от ГЕРБ д-р

...
Кандидатът за трети кметски мандат на Благоевград от ГЕРБ д-р
Коментари Харесай

Д-р Атанас Камбитов представи платформата си за управление на Благоевград

Кандидатът за трети кметски мандат на Благоевград от ГЕРБ доктор Атанас Камбитов показа визията си за ръководство на общината за идващите четири години.

Пред хиляди хора на площад „ Македония “ той излезе на сцената с всички претенденти за общински съветници на Политическа партия ГЕРБ, както и с представители на партии и обединения, които го поддържат.
10
„ За последните 8 години успяхме да променим града напълно, да дадем на Благоевград един актуален европейски образ. Привлякохме 311 млн. лв. външни финансови запаси – от Оперативни стратегии, от национално финансиране и други финансови принадлежности. За съпоставяне ще кажа, че годишният доход на Община Благоевград е 23 млн. лв. - 15 пъти повече. И зад тези на тип сухи числа стоят съответни планове. Над 200 санирани блока, в които живеят близо 30 000 души. Реално всеки трети благоевградчанин е получил помощ от държавното управление на Бойко Борисов. Променихме градската среда, квартали, улици и осветяване ”, сподели доктор Камбитов.

Сред сполучливите планове той уточни трите спортни зали – Интерната, 3 ОУ, спортната зала в площад „ Македония “.

„ Изградихме нови паркове – при ул. ”Даме Груев “, в кв. „ Еленово “ и парк „ Македония “ – 62 дка в сърцето на Благоевград, отново с помощта на правителството”, акцентира претендентът за кмет.

Камбитов уточни още, че с мисъл за младите и възрастните са разширени обществените услуги през предходните два мандата. „ Построихме 183 обществени жилища за млади фамилии. Единствени в България – няма друга Община, която да го е направила досега”, сподели още доктор Камбитов. Той бе безапелационен, че всичко това е плод на доста труд, на доста старания на всички хора в Общината.

Д-р Атанас Камбитов начерта и главните цели за идващите четири години. „ Продължаваме да работим по Оперативните стратегии. Първият приоритет, на който към този момент сме дали начало, е Индустриалната зона. Каквото и да се приказва – единствената причина да нямаме стратегически вложител е липса на терени. Тези преди мен не са създали нищо, с цел да защитят интереса на общината”, посочи доктор Камбитов.

Той заяви, че на частни парцели стартира построяването на фабрика за медицински протези с 280 работни места. Предстои създаване на високотехнологичен цех, което осен работни места ще обезпечи и изкупуването на селскостопанската продукция на земеделските стопани.

„ Ние взехме решение проблемите, които стояха години наред пред Благоевград. В развой сме на създаване на Регионален иновационен център за 7 млн. евро, което да е в помощ на вложителите. Друг приоритет е по-чиста околна среда. Благоевград, наедно с Бургас, ще има едно от най-модерните депа. Продължаваме строителството в квартал „ Грамада “, целият интегриран градски превоз. Ще изградим и под земята паркинг в региона на пазара. Продължаваме санирането. Програмата ще бъде отворена и ние имаме подготвеност да продължим санирането, по този начин както бяхме първи, и в този момент ще сме първи. Ще подсигурим и средства от Централния бюджет за поетапна замяна на ВиК мрежата в централна градска част. Досега фокусът беше върху кварталите. Ще изградим зелени пояси, чистотата на въздуха ще бъде обезпечена с уловители на фини прахови частици. Над 1200 фамилии ще получат различни отоплителни уреди “, заяви доктор Камбитов.

Той акцентира, че ще продължи да работи за устойчива демографска и обществена политика. Неслучайно Община Благоевград получи наградата за обществена Община.

„ Ние сме една от дребното общини, които осигуряваме персонални и обществени асистенти на всички. В програмата Инвитро оказваме помощ на двойките с репродуктивни проблеми без значение от броя на опитите и възрастта. 860 хиляди от общинския бюджет за 4 години са дадени за 216 двойки. Това са най-правилно вложените пари, тъй като влагаме в бъдещето, в децата. Ще изградим приюти, разширяваме целия обсег от обществени услуги. За възрастните хора ще понижим и билетите за градския превоз с 50% “, изясни досегашния кмет на Благоевград.
10
„ Имаме и обичаи в спорта, ние сме от дребното общини, които обезпечават базите на спортните клубове гратис, с цел да може децата да спортуват. Ще изградим и лекоатлетическа писта. Стъпка по стъпка вървим и към осъществяване на нова църква. Само преди две години парк „ Македония “ бе върнат на Благоевград. Хората строят по 200 години църква, само че ние ще я построим идващия мандат. Докато ние работехме през последните 8 години, имаше едни хора, които непрекъснато ругаеха, клеветяха, фалшифицираха фотоси, вършиха колажи. Фалшифицираха документи. Докато те вършиха това, ние работихме, не говорихме. Работихме, работим и ще работим само и единствено за положителното на Благоевград “, приключи доктор Атанас Камбитов.

Той е подсилен от съществени партии и колиции в Благоевград. Сред тях са Местна коалиция ЕНП (ЕНП– СДС- БДО), с лидер на листата Радослав Тасков, ЗС„ Александър Стамболийски “, с лидер Димитър Урдев, Политическа партия АБВ, с лидер Владимир Елезов, ОБТ „ Български лейбъристи “, с лидер Констанца Рупова. МК „ Обединена социалдемокрация/ Политическа партия „ Оперативно справочно дело “ Политическа партия, „ ЗНС “/, с лидер Христо Ковачки, Политическа партия „ Съюз на свободните демократи “, с лидер Георги Иванов. Кандидатурата му за трети мандат е подкрепена и Синдикатите – КТ “Подкрепа “ и КНСБ, с които има подписани съглашения за съдействие и бъдещи дейности за развиване на Благоевград изгода на обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР