Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи в петък състава

...
Кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев представи в петък състава
Коментари Харесай

Главчев представи служебния кабинет при президента

Кандидатът за длъжностен министър председател Димитър Главчев показа в петък състава на краткотрайното държавно управление на „ Дондуков 2 “, като резервира трима от настоящите министри. На наложителните съвещания при президента Румен Радев участваха и представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Не взеха присъединяване единствено Българска социалистическа партия, които обявиха, президентът Радев е избрал „ най-партийно оцветеният претендент за министър председател “.

В състава на кабинета министерските кресла си резервират министърът на образованието Галин Цоков, на земеделието Кирил Вътев, вътрешен министър – Калин Стоянов, както и министърът на превоза – Георги Гвоздейков, който е от Политическа партия, откъдето категорично обявиха преди дни, че няма да вземат участие в служебното парвителство. Това стана и повода през днешния ден при президента съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков да съобщи, че Гвоздейков ще бъде изключен от партията.

Останалите в кабинета са:

министър на енергетиката – Владимир Малинов, на финансите – Людмила Петкова, обществен министър – Ивайло Иванов, правосъден министър – Мария Павлова, министър на опазването на здравето – Галя Кондова, министър на защитата – Атанас Запрянов, Министерство на външните работи ще оглави Ивайло Върбанов Ценов, министър на стопанската система – Петко Николов, отпред на Министерство на регионалното развитие ще застане Виолета Коритарова, министър на културата – Найден Тодоров, министър на нововъведенията Росен Карадимов, министър на електронното ръководство Валентин Мундров, министър на туризма Евтим Милошев, състезателен министър Георги Глушков.

Миналата събота Главчев получи от президента офциално задачата да сформира държавно управление. Изборът породи редица спекулации, защото Главчев е ярка политическа фигура на ГЕРБ от предишното – беше народен представител от партията на Бойко Борисов в няколко Народното събрание, ръководител на 44-ото Народно заседание от 19 април 2017 до 17 ноември 2017 година, зам.-председател на 43-ото Народно заседание. Той бе номиниран за председателския пост на Сметната палата от ГЕРБ и беше подсилен с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи през юли м.г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР