Кандидатът за шеф на НЗОК е само един - бившият

...
Кандидатът за шеф на НЗОК е само един - бившият
Коментари Харесай

Скандал в НС заради избора на подуправител на НЗОК, наказаха Тошко Йорданов за обида

Кандидатът за началник на НЗОК е единствено един - някогашният шеф на Надзорния съвет проф. Момчил Мавров, препоръчан от ГЕРБ. Спорът сред парламентарните групи стартира с това кой е позволил точката да влезе изключително в дневния ред на Народното събрание, а най-после се стигна до взаимни обвинявания в корупция и закани за премахване на шефа на Касата.

От ПП-ДБ упрекнаха " Възраждане ", че са дали своят вот за включване на точката в дневния ред и по този начин са дали опция да бъде определен.

" Имат съвършената опция веднага, сега, да подадат оставката на държавното управление. В знак на митинг против включването на тази точка. За следващ път даваме опция на това държавно управление, на тази групировка, да се освободят от оковите на Движение за права и свободи и на ГЕРБ, отговори водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Росица Пандова от ПП-ДБ съобщи, че има подозрения, че името на Мавров е забъркано в корупция.

" Професионалната биография на проф. Мавров е извънредно добра, само че до мен доближи информация, че има прокурорско следствие и аз бих желала да знам има или няма такова ", съобщи Пандова.

В отговор Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС съобщи, че номинираният от ПП-ДБ шеф на НЗОК Станимир Михайлов е попълнил декларация с погрешно наличие за цената на закупен парцел и по тази причина, че не е ипотекиран. Не е подал и декларация в ДАНС по тази причина кой е крайният притежател на ръководеното от него сдружение. Затова Ангелов се закани:

" Много скоро тази неточност ще бъде поправена, доста скоро, според процедурата на Народното събрание за премахване на шефа на Касата, щом толкоз доста казвате, че той е почтен. Не, не е почтен ".

Наказание забележка отнесе депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов поради обиди към Кирил Петков от трибуната в Народното събрание.

По време на дебата той припомни, че Кирил Петков е дал декларация, че е само български жител, с цел да стане министър, а след това се оказало, че към момента не е освободен от канадското си поданство. Коментира и работата на прокуратурата.

" Нали правихте правосъдна промяна, сътрудници златни, прелестни, дребни? Какво не ви харесва в този момент в правосъдната промяна? Какво не ви харесва в този момент в този прокурор? Нали махнахте предходния и оставихте този, това ли ви е правосъдната промяна? "

Междувременно от първия ред се чу по какъв начин Кирил Петков го пира " Кой е дребен? ".

" Да кажа единствено какво чух долу от първия ред. Кирил Петков, който е функционалност на татко си, зададе въпроса " Кой е дребен? ", очевидно визирайки растежа ми от 1,70 м. Ако аз съм 1,60 м, това, което смятате за ваше, е несъмнено 10 сантиметра ", сподели Йорданов.

Междувременно Петков стана, мина около него и му направи дълбокосмислен знак, който наподобяваше проявление на разлика в растежа им. Йорданов пък се обърна към Делян Пеевски с молба: " Моля ви, набийте му канчето още веднъж, единствено от вас го е боязън ".

С това Йорданов отнесе забележка, която е седмата за него в 49-ото Народно събрание.

Депутатите удължиха времето на пленарното съвещание до гласоподаване на точката за избор на подуправител на Касата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР