Кандидатът за президентския пост в Барселона Виктор Фонт даде интервю

...
Кандидатът за президентския пост в Барселона Виктор Фонт даде интервю
Коментари Харесай

Претендент за президентския пост в Барса разкри как планира да задържи Меси

Кандидатът за президентския пост в Барселона Виктор Фонт даде изявление пред BBC, в което разиска няколко тематики, свързани с евентуалното му избиране за нов началник на клуба.

За опцията Лионел Меси да си тръгне от клуба

Очевидно, знаем, че има такава възможност, тъй като това лято той сподели, че желае да си тръгне. Ние обаче сме обнадеждени. Изборите са след 60 дни, като ще имаме нов ръб на шефовете, нов президент и нов план. Това, от което Меси се нуджае, с цел да остане в клуба, е конкурентоспособен план. Той желае да побеждава. Ясно е, че неналичието на план в последно време се е отразила на метода, по който се състезаваме, и по тази причина мощно се надявам, че когато новият президент поеме властта, нека да съм аз, ще успее да го убеди да остане.

За възможностите Манчестър Сити да подпише с Меси

Всеки път щом Пеп Гуардиола приказва за това, той доста ясно споделя, че съгласно него Меси би трябвало да остане в Барса и че той е индивидът, който може да прекара цялата си кариера там. Пеп желае Меси да се отдръпна като състезател на Барселона.

Какво би трябвало да направи, с цел да убеди Меси да остане

Трябва да се уверим, че той ще разбере, че ще има план, който ще е печеливш и конкурентоспосебен. За нас взаимоотношението сред Барса и Меси е доста стратегическо. Той е в клуба от 13-годишен и имаме вяра, че това взаимоотношение би трябвало да продължи оттатък дните, в които е на терена (т.е. и след отдръпването му - б.р.). Вярваме, че това взаимоотношение има огромен капацитет за идващите години и сме обнадеждени, че в случай че представим това пред него и обкръжението му, той ще го види като добра опция.

За възможностите Гуардиола да се върне в Барселона

Проектът, върху който работим, в случай че имаме достойнството да бъдем определени, е за да се опитаме да създадем подобаващите условия за връщането в някакъв миг на този топ гений, който е мощно обвързван с Барса. Знаем, че някой ден Пеп ще желае да се върне, даже това да е поради персонални аргументи. Дано скоро да успеем да създадем тези условия и да можем да разчитаме на гения на Пеп за положителното на клуба.

За Чави, който към момента е пожеланият му вид за треньор на тима

Ние взехме решение, че той е най-подходящият човек, който да води плана през идващите години. Това се случи още преди четири-пет години, когато започнахме да оформяме плана. Видяхме, че той има неповторими лидерски и управителни качества. Той разполага с всичко, от което човек се нуждае, с цел да влезе в ролята на водач отвън терена. Възприемаме го като основна фигура в плана за идните години, като поеме ролята по-скоро на общоприет управител. Това, което Алекс Фъргюсън правеше в Манчестър Юнайтед. Надеждата ни е, че легенда като Чави, който има всички тези умения, може да влезе в сходна роля в Барселона през идващите години.

За Роналд Куман

Трябва да сме признателни, че той пое отговорността по време на тези тежки времена, което приказва доста за него. Започнахме сезона добре и ми харесва това, че дава късмет на младите гении. Надяваме се положителните резултати да се върнат. Убеден съм, че имаме конкурентоспособен отбор и че можем да спечелим титли тази година.

За трансферните цели

Този път изборите ще са невероятни - по време на пандемия, като всички клубове бяха ударени от финансова рецесия. Също по този начин има възможност те да се състоят седмица преди затварянето на зимния трансферен прозорец. Работим със спортната организация върху потребностите, които клубът може да има за идващия сезон.

За евентуалната Европейска суперлига

Ясно е, че ние също имаме вяра, че актуалният формат на Шампионската лига може да се усъвършенства, с цел да може да забележим повече топ тимове, които да играят един против различен. Не ни би трябвало да чакаме седем-осем години, с цел да забележим Ливърпул - Барселона да вземем за пример, а да разберем малко какви са другите възможности. Очевидно е, че ще подкрепим всяка мярка или самодейност, която обогатява играта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР