Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Бърни Сандърс представи

...
Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Бърни Сандърс представи
Коментари Харесай

Бърни Сандърс представи план за 16,3 трилиона долара за борба с климатичните промени

Кандидатът за президентската номинация на американските демократи Бърни Сандърс показа проект на стойност 16,3 трилиона $ за битка с климатичните промени и за прекосяване към чисти енергийни източници, съобщи Асошиейтед прес.

Планът планува стопанската система на Съединени американски щати да премине към възобновими енергийни източници до 2050 година и да се разгласи национално изключително състояние поради климатичните промени.

Планът бе показан от Сандърс като 10-годишна национална готовност, която ще сътвори 20 милиона нови работни места. Сред концепциите в проекта са електричеството в страната да идва на 100 % от възобновими и непораждащи никакви парникови излъчвания източници.

Планът планува и 2,18 трилиона дотации за фамилиите с ниски и междинни приходи, с цел да преобразуват домовете и компаниите си с оглед понижаване с 30 % на потреблението на сила.

Bernie Sanders unveils comprehensive Green New Deal plan amid climate crisis https://t.co/EVpsgjJOZY pic.twitter.com/WmesIgI5hG
— CNN Politics (@CNNPolitics) August 22, 2019
Сандърс приканва и за вложения в електрически транспортни средства, високоскоростни железници и разширение на мрежата за публичен превоз. 526 милиарда $ ще бъдат вложени и за модернизиране на електрическата мрежа на страната.

Преди Сандърс и други претенденти на демократите показаха сходни проекти. Планът на Джо Байдън беше в размер на над 5 трилиона $ и планува реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове до 2050 година

Сенаторката от Масачузетс Елизабет Уорън пък предложи вложение на 2 трилиона $ във федерално финансиране на стратегии за чисти сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР