Кандидатът за президент проф. смята да събере най-добрите лекари и

...
Кандидатът за президент проф. смята да събере най-добрите лекари и
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Ще направя неформален кризисен щаб

 Кандидатът за президент проф. счита да събере най-хубавите лекари и експерти и да образува неофициален спешен щаб за реакция в тежката обстановка. Това заяви той през днешния ден на среща с гласоподаватели в Търговище.

" След като служебното държавно управление и назначилият го Румен Радев не се оправиха с предизвикването на здравната рецесия и започнаха да приказват за национално злополучие, считам да поема самодейността и да образувам неофициален спешен щаб. В него ще поканя най-хубавите лекари и специалисти, които с престижа и познанията си да оказват помощ със тактика по какъв начин да излезем от тази беззащитност на страната, до която ни докара бездействието на сегашните ръководещи. Коронавирусът няма да бъде надвит със символичното улавяне за ръце на здравния министър с някого. Трябват дейности “, съобщи проф..

Кандидатът за президент означи, че смъртоносната статистика от последните дни и растящият брой инфектирани удостоверяват, че здравният министър Стойчо Кацаров се е провалил със закъснелите и безредни решения. " Данните демонстрират, че сме на път да загубим войната с ковид. Вече загубихме живота на хиляди българи, на хиляди човешки същества. Това е най-важното сега, а не предизборната кампания. Аз желая да получа достоверна и професионална информация какво можем да създадем, за да спасим допустимо най-вече хора и да имаме късмет да се оправим с пандемията. Затова се обърнах към уважавани от мен лекари, без значение от политическите им пристрастия. Искам да чуя тяхното мнение, освен като политик, а  като елементарен човек, който е загрижен – освен за околните и приятелите, а за всеки българин. В тези тежки месеци като че ли не послушахме задоволително лекарите, а точно те виждат най-често гибелта в очите “, съобщи още претендентът за президент.

" Скептицизмът към имунизациите е признак за рецесия на престижите в нашето общество. Общественото разделяне докара до това, че през днешния ден виждаме всичко през призмата на политическата борба. Господин Радев се е ваксинирал скрито, с цел да не загуби гласове. Други политици се оповестиха непосредствено против имунизациите, с цел да завоюват гласове. Смятам, че във времена на тежка здравна рецесия би трябвало да бъдем обединени и политическият, интелектуалният и даже стопанският хайлайф на нацията да работят в една посока. Бих предложил и на господин Радев, и на господин Панов, и на господин Карадайъ, и на останалите кандидат-президенти в идващите дни да се вслушаме в това, което споделят лекарите и благодарение на неофициалния щаб да действаме, за спасяването на човешки живот “, разяснява още проф. Герджиков.

Кандидатът за президент е безапелационен, че е подготвен да прекъсне всевъзможни предизборни срещи и с неофициалния спешен щаб да убеждават жителите да спазват препоръките и изискванията на специалистите, само че и да им даде вяра, че животът ще тръгне обикновено след сходни ограничавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР