Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски се обяви за

...
Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски се обяви за
Коментари Харесай

Зеленски готов да легализира медицинската марихуана

Кандидатът за президент на Украйна Володимир Зеленски се разгласи за разрешаване на здравната марихуана. В изявление за "ЗБК-Украйна " политикът също акцентира, че не счита за нужна "пълната заверка " на канабиса.

"Медицинската марихуана - считам, че е нещо обикновено, тя се продава на капки. Аз съм за заверка на капките, да ", съобщи Зеленски.

Също по този начин кандидат-президентът се афишира за основаването на "украински Лас Вегас ". Според него легализацията в един украински град на проституцията и хазартния бизнес ще помогне да бъдат привлечени туристи и ще има позитивен резултат върху стопанската система на района.

В момента в Украйна е неразрешено потреблението и проучването на марихуаната за медицински цели. През април 2018 година обаче в Харков бе извършена първата в историята на страната интернационална здравна конференция, отдадена на тази тематика. Американски учени показаха отчети, в които се показва способността на съдържащия се в растението канадибиол (CBD) оказва позитивен резултат при епилепсия и онкологични болести.

Според украинското законодателство конопът и неговите производни са рискови психотропни субстанции. През март 2019 година обаче комисията по човешките права към Върховната рада поддържа петиция за заверка на медицинския канабис. Подписката събра поддръжката на 25 хиляди жители. Според деятелите марихуаната би трябвало да бъде "извадена от листата на наркотичните субстанции и прекурсорите им ".

Временно изпълняващата длъжността министър на опазването на здравето на Украйна, американската лекарка Уляна Супрун също поддържа петицията. По думите й "канабисът оказва помощ за облекчение на страданията на пациентите и възстановява самочувствието ". Медицинската приложимост на конопът е естествена международна процедура, сподели още тя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР