Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп

...
Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Завръщане в Пенсилвания: Тръмп говори на митинг в града, в който се опитаха да го убият

Кандидатът за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия Доналд Тръмп се завърна в Пенсилвания, където беше осъществен опит за убийството му.

Той събра месец преди изборите хиляди хора във значимия " колебаещ се " щат. Призова ги дружно да реализират победа в деня на изборите, която обвърза с оцеляването си след опита за нападение.

 
Тази вечер се завръщам в Бътлър след нещастието и тъгата, с цел да предам едно просто обръщение на хората на Пенсилвания и на американския народ. Нашето придвижване, което желае да направи още веднъж Америка велика, стои по-силно, по-гордо, по-обединено, по-решително и по-близо до успеха от преди. Ще създадем още веднъж Америка велика. Ще спечелим изборите.
Доналд Тръмп – претендент за президент на САЩ 

Предизборният щаб на Тръмп желае да употребява оптимално медийния капацитет на събитието, провеждано по-малко от месец преди той да се изправи на президентските избори против съперника си от Демократическата партия и вицепрезидент Камала Харис.

 
Точно преди 12 седмици, тъкмо тук, невъзмутим палач искаше да ме накара да замлъкна, да заглуши най-великото придвижване в нашата страна. Но с помощта на провидението и Божията благосклонност това злобно страшилище не съумя да извърши задачата си. Той не съумя да разклати нашата непоколебима решителност да спасим Америка от бедността, омразата и заличаването... 
Доналд Тръмп – претендент за президент на САЩ 

В 18:11 ч локално време, точното време на стрелбата против него, Тръмп помоли присъстващите за минута безмълвие в памет на пожарникаря Кори Комператоре, който почина, защитавайки фамилията си от изстрелите. И до момента остава незнаен претекстът на стрелеца Томас Матю Крукс. Той беше погубен от чиновници на Сикрет Сървис. 

Изпълнителният шеф на " Тесла " и притежател на обществената мрежа " Екс " Илон Мъск също приказва на митинга – първото му присъединяване на предизборно събитие на Тръмп, откогато поддържа някогашния президент.

Тръмп загуби Пенсилвания на изборите през 2020, до момента в който през 2016 г я завоюва. Окръг Бътлър, който се намира в западната част на щата, се счита за твърдо подкрепящ Тръмп. На предходните два избора той завоюва към две трети от гласовете в него. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР