Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп преговаря с руския

...
Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп преговаря с руския
Коментари Харесай

Politico: Тръмп и Путин се пазарят колко украинска територия да остави за себе си Русия

Кандидатът за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп договаря с съветския държавен глава Путин за това какъв брой украинска земя може да резервира Кремъл за себе си, написа Politico, базирайки се на двама специалисти по национална сигурност, свързани с Тръмп.

Според публикацията Тръмп обмисля съглашение, в границите на което НАТО ще се ангажира да не се уголемява в Украйна и Грузия и договаря с Путин за това " какъв брой украинска територия може да задържи Москва ", прецизира " Фокус ".

Тръмп също по този начин чака европейските членове фрапантно да усилят разноските за НАТО, когато той стане президент. Освен това, както показаха специалисти, той възнамерява " радикална преориентация " на НАТО.

" Малко евентуално е Тръмп да напусне НАТО незабавно, само че даже и да не напусне публично организацията, това не значи, че НАТО ще преживее втория мандат на Тръмп непроменена ", показва източникът.

През май 2023 година Тръмп за първи път сподели, че ще приключи войната в Украйна в границите на 24 часа, в случай че стане президент. Впоследствие той продължи да повтаря това изказване по време на предизборната акция. Руският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя обаче твърди, че той няма да успее. " Украинската рецесия не може да бъде позволена за един ден ", споделя той.

По време на дебата с Джо Байдън Тръмп сподели, че Путин в никакъв случай не би нападнал Украйна, в случай че Съединени американски щати имаха " същински президент ". В същото време той уточни, че изискванията на Путин за преустановяване на войната в Украйна са " неприемливи " за него.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР