Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви в

...
Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп заяви в
Коментари Харесай

Тръмп предупреди Иран с последствия при атентати срещу него

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп съобщи в сряда, че Иран може да стои зад неотдавнашните опити за убийството му. Той заплаши, че в случай че е президент и друга страна заплаши претендент за президент на Съединени американски щати, рискува тежки последици, съобщава " Ройтерс ".

Тръмп направи забележките си на предизборно събитие, откакто чиновници на разузнаването на Съединени американски щати го осведомиха ден по-рано за " действителни и съответни закани от Иран да го убие ". 

" Два опита за ликвидиране бяха осъществени против мен, и може и в тях да е забъркан Иран, само че аз в действителност не знам ", сподели Тръмп на събитие в Северна Каролина. Бяхме заплашвани доста директно от Иран и мисля, че би трябвало да ги уведомите, че извършат каквито и да е офанзиви против някогашни президенти или претенденти за президент, страната ви ще бъде разрушена на пух и прахуляк ", сподели той.

Тръмп също по този начин сложи под въпрос за какво президентът на Иран Масуд Пезешкиан, който участва на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, е предпазен от управляващите на Съединени американски щати.

" Президентът на Иран е в нашата страна тази седмица, охраняват го, и все пак те заплашват нашия някогашен президент и водещ претендент за идващият президент - несъмнено необичайно стичане на събитията ", сподели Тръмп.

Припомняме, че по-рано беше обявено, че Тръмп е бил осведомен от чиновници на американското разузнаване по отношение на хипотетични закани от Иран за убийството му. 

" Тръмп беше известен по-рано през днешния ден от Службата на шефа на националното разузнаване по отношение на действителни и конкретни заплахи от Иран да го убие в опит да дестабилизира и посее безпорядък в Съединените щати ", показват от акцията на кандидат-президента.

Отбелязано бе, че чиновници на разузнаването са открили, че иранските закани са се " нараснали през последните няколко месеца " и чиновници на държавното управление на Съединени американски щати работят, с цел да защитят Тръмп и да подсигуряват, че изборите няма да бъдат повлияни.

Преди това Иран отхвърли изказванията на Съединени американски щати за интервенция в американските работи.

Федералните управляващи проверяват поотделно очевиден опит за ликвидиране на Тръмп на голф игрището му във Флорида в средата на септември и пукотевица на републиканския претендент за президент на 13 юли на митинг в Пенсилвания. Няма индикации за присъединяване на Иран в нито едно от нападенията.

Миналата седмица държавните служби на Съединени американски щати оповестиха, че ирански хакери са разпратили имейли с откраднати материали от акцията на някогашния президент републиканец до хора, участващи в тогавашната акция за преизбиране на президента демократ Джо Байдън, част от хипотетичните по-широки старания на Техеран да повлияе на изборите в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР