Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп вчера заяви,

...
Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп вчера заяви,
Коментари Харесай

Тръмп: US евреите ще са с голям принос, ако загубя. А Израел ще спре да съществува до две години

Кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп през вчерашния ден съобщи, че в случай че изгуби на президентските избори на 5 ноември, част от виновността ще е на американските гласоподаватели с израелски генезис, съобщи Ройтерс, на която се базира Българска телеграфна агенция.

В мненията си на срещата на върха на Израeло-американския съвет във Вашингтон, експрезидентът се оплака от преднината, която кандидатката на демократите Камала Харис има измежду американските евреи.

В случай на победа на Харис Израел най-вероятно няма да просъществува и две години, а евреите ще са отговорни частично за това, защото те имат навика да гласоподават за демократи, сподели Тръмп.

„ Ако не печеля тези избори – евреите наистина ще имат огромен принос, в случай че това се случи, тъй като в случай че 40%, не, 60% от хората гласоподават за съперника – Израел, според мен, ще престане да съществува до две години “, сподели пред множеството републиканецът.

Тръмп се базира на анкета, съгласно която 60% от американците от еврейски генезис са склонни да гласоподават за Харис.

Той също по този начин изрази страдание от обстоятелството, че на президентските избори през 2016 година е спечелил по-малко от 30% от вота на американските евреи, като ситуацията беше сходно и на изборите през 2020 година, които той изгуби от демократа Джо Байдън.

Не беше ясно на коя анкета се базира експрезидентът, само че скорошно социологическо изследване на американския мозъчен концерн „ Пю рисърч сентър “ откри, че американците от еврейски генезис избират Харис пред Тръмп, с 65% поддръжка за Харис против 34% поддръжка за Тръмп.

Също нощес на друго събитие във Вашингтон, отдадено на битката с антисемитизма в Съединени американски щати, Тръмп направи сходни мнения.

Предизборната акция на Тръмп си сложи за приоритет да завоюва вода на израелските гласоподаватели в основни щати. От десетилетия евреите в Съединени американски щати гласоподават за демократи на федералните избори, само че дребна смяна в еврейския избор може да се окаже решаваща за установяване на спечелилия на изборите през ноември.

В основния оспорван щат Пенсилвания, да вземем за пример, има над 400 000 евреи, а на президентските избори през 2020 година Байдън завоюва с 81 000 гласа преднина там.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР