Кандидатът за президент на Република Северна Македония от ВМРО-ДПМНЕ Гордана

...
Кандидатът за президент на Република Северна Македония от ВМРО-ДПМНЕ Гордана
Коментари Харесай

Гордана Силяновска поиска друга интерпретация на преговорната рамка с ЕС

Кандидатът за президент на Република Северна Македония от ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска още веднъж изиска смяна в преговорната рамка с Европейски Съюз.

" В преамбюла на Договора за другарство и добросъседство написа, че България би трябвало да оказва помощ на РСМ по пътя към Европейски Съюз. Трябва да седнем и да беседваме дали можем по различен метод да интерпретираме преговорната рамка. Да дадем звук на добросъседство и другарство. " - сподели Силяновска, откакто гласоподава.

Тя съобщи, че " не е инцидентно, че живеем едни до други ".

" Детството ми мина с деца от България, учех в учебно заведение „ Георги Димитров ” и обичах Елин Пелин като дете ", добави кандидат-президентът.

Силяновска сподели, че слагането на условия ще сложи под въпрос политиката на Европейски Съюз за разширение. Тя повтори тезата за " ветото от България ".

Силяновска добави, че двете страни би трябвало да си оказват помощ и България би трябвало да помогне на РСМ да влезе в Европейски Съюз, както Швеция, Дания и Финландия оказват помощ на Балтийските страни да станат членки.

„ Мисля, че тогава няма да има нито една причина да не се почитаме, да не си сътрудничим във всички области, в това число и в политиката. Само по този начин ще бъдем по-силни в Европейски Съюз, а от кого да чакам схващане и помощ, в случай че не от съседите. ” - сподели тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР