Кандидатът за президент на опозицията Мухарем Индже обяви, че признава

...
Кандидатът за президент на опозицията Мухарем Индже обяви, че признава
Коментари Харесай

Индже призна победата на Ердоган, но обяви, че ще се бори срещу "едноличния режим"

Кандидатът за президент на опозицията Мухарем Индже разгласи, че признава резултата от изборите, извоювани от президента Реджеп Тайип Ердоган съгласно досегашните данни.

На конференция, излъчена по държавната телевизия TRT, Индже обаче сподели, че ще продължи да " води битката си " против " едноличния режим ", който ще се откри с новата политическа система в Турция.

Изявлението му идва след часове на подозрения дали Индже и най-голямата опозиционна Републиканска национална партия (РНП) ще признае резултатите от вота - за пръв път президентски и парламентарен по едно и също време. Изборите за държавен глава бяха извоювани недвусмислено от Ердоган с над 52% от вота, без потребност от балотаж.

Индже, който получи съвсем една трета от вота, сподели в първите часове, до момента в който бюлетините се брояха, че данните, с които разполагат изборните управляващи в страната, са радикално разнообразни от тези на Анадолската организация, която имаше монопол върху общественото разпространяване на първите резултати.

На днешната си конференция обаче, признавайки успеха на президента, той сподели, че откакто над 15 млн. души са дали своят вот за него, той ще се опита да завоюва доверието освен на всеки трети турски жител, както е в този момент.

" Не беше напълно почтено, " добави той и посочи, че турските управляващи са основали затруднения за изборите, без да навлиза в детайлности.

Индже сподели, че ще няма да се отхвърля, а " ще продължи напред ", само че не разяснява дали това значи, че ще оспори водачеството в партията, чиято поддръжка той съумя да усили на предварителните избори.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Турция (399)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР