Кандидатът за президент на Франция от дясноцентристката републиканска партия Валери

...
Кандидатът за президент на Франция от дясноцентристката републиканска партия Валери
Коментари Харесай

Кандидат за президент на Франция смята претенциите на Русия към НАТО за легитимни

Кандидатът за президент на Франция от дясноцентристката републиканска партия Валери Пекрес по телевизионния канал France 3 сподели, че загрижеността на Русия по отношение на организацията на НАТО наоколо до нейните граници е законна.

„ Доколкото разбирам, през днешния ден има основателна угриженост от страна на Русия по отношение на организирането на съюз покрай нейните граници, който може да бъде ориентиран против нея. Следователно е належащо да се приказва. Необходима е конференция за сигурността в Европа с присъединяване на Русия и Европейския съюз “, цитира я РИА Новости.

Освен това тя приветства разговора сред Франция и Русия.

„ Най-накрая Франция приказва с Русия. И мисля, че беше безусловно належащо да се възобнови този разговор, в случай че желаеме да подсигуряваме мир по границите на Европа. В същото време би трябвало да бъдем доста твърди в този разговор. Границите на Украйна са неприкосновени и ние би трябвало да ги защитим, защото Франция в този момент е в НАТО, алианс, който ще пази суверенните страни,разположени по нейните граници “, добави Пекрес.

По-рано специалист съобщи пред в. ВЗГЛЯД, че претендентът за президент на Франция от дясноцентристката Републиканска партия Валери Пекрес може да се придържа към проруските възгледи, сходно на различен претендент за президент на Франция, създателят на партията Reconquest, Ерик Земмур.

Според анкета на Ipsos-Sopra Steria, Пекрес е на трето място в предизборната конкуренция. На второ място е Марин Льо Пен, водач на партията Rally National, и настоящият президент Еманюел Макрон преди всичко.

Припомняме, че Киев и западните страни считат, че Русия готви въоръжена офанзива против Украйна. Кремъл неведнъж отхвърля тези проекти, отбелязвайки, че страната няма да нападна никого.

Руското външно министерство през декември 2021 година разгласява планове на съглашения сред Русия и Съединени американски щати и НАТО за гаранции за сигурност. Споразумението допуска преустановяване на по-нататъшното разширение на НАТО и присъединението на Украйна към алианса.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР