Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели мнението си

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов сподели мнението си
Коментари Харесай

Бербатов: Ще оспорваме

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов показа мнението си за извършения Конгрес, който беше извоюван от Борислав Михайлов. Както е известно, Михайлов завоюва борбата за президентския пост с 241 на 230 гласа.

„ Неприятното е, че 20 клуба от моя район не бяха позволени по необясними аргументи. Научили сте вота. От начало споделиха, че са 483 делегати, а за победа трябват 242 гласа. Защо няма балотаж? Опитахме са да им разбираем. Не разбрах какво ни дадоха отговор. Водещият на цялото шоу опита да каже нещо, само че не разбрахме. Опитахме да покажем, че това е вярното нещо “.

„ Решението ще го оспорваме. Има съд, ще се обърнем натам. Един глас не доближава. Ние се водим по устава, само че те не го вършат. Следователно загубата е за нас в този случай, само че не е вярното решение. 483 са вътре. Самият водещ сподели, че с цел да победи претендентът му би трябвало 242 гласа. Ще си търсим правата в съда, няма да се отхвърляме. Не желаеме да изглеждаме като хора, които не могат да одобряват загубата ".

"Водещият от начало споделя, че има 483 делегати, би трябвало 242 гласа, с цел да някой да победи. Накрая един глас не доближава. Странно е, може да попитате и самите тях. 20 клуба не били позволени по аргументи, които не са ми ясни. Защо не са позволени? Те можеха да наклонят везните. Най-важното е, че би трябвало 242 от 483 ".

„ Каквото и да се случи, ние сме морални спечелили. Направихме каквото зависи от нас. Обиколихме, говорихме, няма от какво да се срамим и продължаваме да се борим “.

„ Трябва да питате дали ще има Конгрес през март. Ние ще се опитаме да спорен днешното решение. Пак не се следва устава “.

"Вие би трябвало да имате искания, тъй като не ви се даде опция да гледате. Загубил, спечелил, няма значение, трябваше да имате достъп. Хората от УЕФА следяха. Те са единствено наблюдаващи. Искахме да е оптимално транспарантно. В стенограмата е документирано, че трябват 242 гласа. Аз не съумях да схвана. Нашият юрист говореше с водещия и се сблъскват две идеологии. Опитахме се да апелираме, само че вътре не бяхме позволени. Ние сме си смяната, дали ще под тази форма или друга, ние ще продължим да вършим това. Не сме се отказали, има си съд, отново ще се обърнем към него. Няма късмет да се откажем. Има време до тогава. Настроени сме да си търсим правата. В правилник написа едно, а те го извъртяват по различен метод “.

"Имаше подвиквания, което е изцяло обикновено. Не беше вярното решение, по този начин излиза. Стенограмата може да се даде, по този начин е записано. Ние сме за смяната. Различно потомство сме. Ще продължим да вършим това, което вършим. Футболни хора сме. Не сме се отказали, има си съд. Пак ще се обърнем към него, щом би трябвало. Не знам по какъв начин ви звучи на вас, само че на мен ми звучи вярно като има 483 присъстващи делегати да го извъртат. Няма защо да съжаляваме. Битката не беше изгубена през днешния ден, само че беше извъртяна по този начин, че да обслужва другата страна. Не се взеха най-после гласовете, както трябваше “.

"Не съм мислил да работя с Порточанов. Осем гласа не би трябвало да се взима подигравка. Осем клуба са това и е за почитание. Не мога да приказвам от негово име. По-млад съм от него. Нормално е да ми каже здравей. Заслужава почитание ".

„ Ще бъдете прелестно изненади за новия Изпълком, съвсем същият е. Апостол Апостолов, президентът на Локо София, другите в общи линии са същите. Продължава остарялата система да има президенти на тимовете в Изпълкома “.

„ Щях да предложа за Изпълкома хора от футболните измежду, без президенти. Изпълкомът, който ще се избере през днешния ден, е ясно какво ще се случва. Живеем в извънредно време. Благодаря на хората, които пристигнаха. Ще си търсим правата и да се надяваме още веднъж да има правдивост. Тежки са тези борби, само че аз време имам. Млад съм, здрав съм. Имаме си нашите проекти. Ако се беше получило, както чакахме, щях да благодаря, щях да го кажа. Не сме съгласни с метода, по който извъртяха нещата. Съжалявам в моите очи това не е вярно. Гласуването и преброяването беше транспарантно. Хора от УЕФА и ФИФА бяха позволени. Но най-после по този начин се получи “.

„ Слухове, какъв брой искаш. Срещал съм се с кметове и политици. Дали е имало съответна политическа интервенция си направете равносметка от това кои са в Изпълкома. Опитахме се да създадем нещата по честния и честен метод ".

„ Бях отчаян и постоянно ще варира по този метод, в случай че не се гради изпод. Винаги ще има един мощен мач да си кажем „ Уау “ и след това идва един подобен и да се вайкаме. Пожелавам им триумф тази вечер. Затова се борихме вътре. Имаше подмятания и обиди. Фалшифицира се самия избор. Изпълкома е формиран от президенти на клубове и други хора под някаква форма, които желаят да са вътре “.

„ Не са спечелили. Ние сме хората, които сме съпротива и ще продължим да го оправим това и не се срамим. Излизаме с високо вдигната глава “, съобщи Бербатов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР