Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов поиска рестарт на

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов поиска рестарт на
Коментари Харесай

Бербо след последния резил: Трудно ни е сами да се преборим с тинята в БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов изиска рестарт на футбола ден след срамното домакинско проваляне с 0:2 от Литва. Той още веднъж прикани за смяна на управлението във футболния ни съюз, с цел да дойдат способени хора, които да издърпат най-популярната игра от дъното.

“Ние към този момент две години работим пред вас за положителното на българския футбол, пробвайки се да премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол, тази непросветеност, която ръководи българския футбол. Трябва всички ние, дружно, обединени, не с думи, а с каузи, да създадем по този начин, че тази непросветеност да си замине мигновено от българския футбол.

Футболната общност може да помогне за по този начин нужната смяна. Футболните хора би трябвало да си извоюват назад Българския футболен съюз, ние със Стилиян и Мартин застанахме на предните редици на тази битка, само че чакаме предпочитание, битка и неотстъпчивост от цялата футболна общност. Сами ни е мъчно, само че няма да спрем, до момента в който не се оправим. Трябва ни победа за смяна, бистрота, професионализъм, партньорство - все неща, които липсват в ръководството на българския футбол, а това ни е належащо повече от всеки път тъкмо в този момент.



Ако не вършим нищо, а бездействаме, резултатите ще бъдат същите както в българския футбол, по този начин и в националните ни тимове. Тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат ръководещите в момента- какъв треньор да сложат, каква методика да създадат, каква посока да зададат за развиването на нашия футбол. В момента и години обратно носят едно и също нещо - нула надграждане.

Не дай си Боже да ги разкритикуваш, да посочиш грешките, да изкажеш мнението си - тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно нали? Смешно и тъжно, даже към този момент не е и такова. Дела трябват и би трябвало да бъдем обединени. Щяхме да се борим за класиране и... класирахме се... на последно място в групата. Тъжно...

Не би трябвало да позволяваме безвремие, не би трябвало да позволяваме всяко знамение за три дни. Падаме в някакъв миг или нещата не вървят, на хората им писва, стартират да приказват, да ми пишат, да ме молят да направя нещо, след няколко дни това утихва. Точно това желаят от БФС и след това някой наглец от тях да излезе да стартира да изяснява по какъв начин това е верният курс на деяние, по какъв начин това е вярната тактика, по какъв начин никой нищо не схваща, по какъв начин никой не е способен.

Виждаме това по какъв начин работи, след толкоз доста време вместо да вървим нагоре, ние вървим стремително надолу. Предстоящата работа е тежка, виновна и изисква цялостна отдаденост и доста, доста работа. Нужен е рестарт на футбола ни, нова тактика за развиването ни, катарзис във всички аспекти на този спорт в България, а това е доста значима и виновна работа и стартира с интензивността на всички нас ", обясни Бербатов посредством клип на страницата си във Facebook.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР