Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който е най-успешният

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който е най-успешният
Коментари Харесай

Бербатов: Щяхме да се борим за класиране, а сме последни. Тъжно!

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов, който е най-успешният български футболист през сегашния век, разяснява във фейсбук унизителния неуспех на националния тим - 0:2 вкъщи от аутдайсера Литва в европейска подготовка.
Прочетете още
" Приятели, здравейте! Това е известие към всички вас, които ми писахте след снощния мач и продължавате да ми пишете и да изказвате възмущението си от това, което се случва в българския футбол с националните тимове. Всички завършвате известията си с " апелирам ви, направете нещо, апелирам ви, махнете ги тези ".

Приятели, ние към този момент две години и половина работим пред всички вас за положителното на българския футбол. Опитваме се да премахнем това зло, което се е вкопчило в българския футбол. Тази непросветеност, която ръководи българския футбол. Трябва всички ние дружно, обединени, не с думи, а с каузи да създадем по този начин, че тази непросветеност да си замине мигновено.

Футболната общност може да помогне за по този начин нужната смяна. Футболните хора би трябвало да си извоюват отбратно Българския футболен съюз. Ние със Стилиян (Петров) и Мартин (Петров) застанахме в предните редици на тази битка, само че чакаме предпочитание, битка и неотстъпчивост от цялата футболна общност. От всички. Сами, както виждате, ни е мъчно, само че ние няма да спрем, до момента в който не се оправим. Трябва ни победа за смяна, бистрота, професионализъм, партньорство - все неща, които в този момент липсват в ръководството на българския футбол, а това ние належащо повече отвсякога тъкмо в този момент. Ако не вършим нищо и бездействаме, тогава резултатите ще бъдат същите и в българския футбол, и в националните ни тимове. Защото тези резултати, които виждаме, са плод на решенията, които взимат ръководещите в БФС сега - какъв треньор да сложат, каква методика на създадат, каква посока да зададат за развиването на нашия футбол.

Все неща, които сега и години обратно към този момент носят едно и също нещо: нула развиване, нула надграждане. А не дай си Боже да ги разкритикуваш и да посочиш грешките, тогава всички ние не разбираме от футбол. Смешно, нали? Смешно и тъжно, само че даже към този момент не е и такова. Затова споделям, че каузи трябват и да бъдем обединени.

Щяхме да се борим за класиране, а се класирахме на последното място в групата. Тъжно... Не би трябвало да позволяваме безвремение, не би трябвало да позволяваме всяко знамение да е за три дни. Падаме, на хората им писва и почват да ми пишат да направя нещо, само че след няколко дни това утихва. Точно това желаят от Българския футболен съюз.

И след това някой наглец от тях да излезе и да стартира да изяснява по какъв начин това е верният курс на деяние, по какъв начин това е вярната тактика, по какъв начин никой нищо не схваща и не е способен. А това виждаме по какъв начин работи. След толкоз доста време ние вместо да вървим нагоре, вървим стремително надолу.

Предстоящата работа е тежка, виновна и изисква цялостна отдаденост, увереност и доста, доста работа. Нужен е рестарт на футбола ни. Изцяло нова и съвременна тактика за развиването му. Нужен е цялостен катарзис във всички аспекти на този спорт в България.

А това е доста, доста виновна работа и тя стартира с интензивността на всички нас като футболна общност, с цел да можем да махнем това зло и тази несръчност и непросветеност от ръководството на обичания ни спорт в България ", споделя Бербатов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР