Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип
Коментари Харесай

БФС незаконно е отменил конгреса от 18 март

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип разгласиха, че конгресът от 18 март 2022 година е бил нелегално анулиран.

„ Съдът е отсъдил, че Общото заседание на БФС на 18 март 2022 година е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било нелегално анулирано, обратно на изказванията на БФС!

За страдание на всички искащи скорошна смяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално опцията да се организира Конгрес на 18 март 2022 година, като е основал неизясненост за провеждането му посредством безучастие на администрацията, която е позволила публикуването на спорна информация по отношение на организирането на събранието (в Търговския указател е оповестено, че събранието ще се организира, до момента в който на уеб страницата на БФС написа, че е отменено).

Според съда това е опорочило процедурата по установяване на делегати, тъй като с разгласяването на спорна и погрешна информация по отношение на анулацията на Конгреса, БФС е попречил на множеството членове на сдружението да вземат действително присъединяване в събранието и да упражнят законното си право на глас.

Въпреки че се е съгласил с причините ни, съдът е стигнал до погрешения извод, че незаконосъобразните дейности на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

На тези единствени учредения, вменени напълно във виновност на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен период за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд “, се споделя в изказването.

От екипа на Бербатов упорстват футболният съюз да възвърне членските права на. Те бяха изключени поради присъединяване си в конгреса на 18 март. Първоначално бяха изключени над 100 клуба, само че част от тях се разминаха със глобата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР