Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият бивш

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият бивш
Коментари Харесай

Димитър Бербатов и Стилиян Петров с остри обвинения към ръководството на БФС

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият някогашен съотборник в националния тим и съидейник в концепциите Стилиян Петров излязоха в границите на няколко часа с сериозни постове в обществените мрежи.

Двамата нападнаха с много изострен звук настоящото управление на футболния съюз, написа Българска телеграфна агенция. Петров, който е и рекордьор по брой мачове с националната фланелка, е на мнение по какъв начин българският почитател няма да усети още веднъж същинска приятност, до момента в който актуалното управление е отпред. Той подчертава върху мача с Черна гора в неделя (1:2) от Европейските квалификации и попита:
„ по какъв начин българските почитатели би трябвало да се оправят повтарящи се загуби на националния тим, безхаберните изявленията и безочливите обещания на деградирали ръководители “.
На страницата „ Р-Еволюцията “ е тук, която е формалната платформа на кандидатурата на Бербатов, голмайстор номер 1 на представителния отбор пък пита за какво ФИФА не подхваща нещо по отношение на президента на БФС Борислав Михайлов.
„ Омръзна ли ви от празни обещания и клишета? Колко пъти още би трябвало да чуем: толкоз си можем, подмладяваме тима, до три години, до пет години? “, пита Стилиян Петров.
„ Как да поддържаме реалистичните упования към нашите момчета? Разбираме, че и успеха, и загубата са част от спорта. Въпреки че множеството мачове на националния ни тим приключват разочароващо и мъчително за всички нас в последните години! Как да се съсредоточим върху позитивни страни във всеки развой, вместо да мислим единствено за загубите? Сериозно внимание би трябвало да се обърне на представянето на обособените играчи, подобряването на тима или други фактори, които демонстрират прогрес “, се споделя в част от обръщението на Стилиян Петров.

Според него, ориста на селекционера Младен Кърстаич е ясна и следва в идващите дни да бъде заменен.
„ Сега следва промяната на следващия треньор. За следващ път един си потегля и идва идващият, а процесът на ръководство и дейностите на управителните органи си остават все същите – остарели, некомпетентни и компрометирани. Докато тези управници не бъдат изритани и държани под отговорност за всичките им управнически недъзи, няма да усетим онази приятност още веднъж. Единствено цялата българска общност може да извърши това. Защо? Защото няма по какъв начин да заплащат на съдии в съдилища, няма по какъв начин да заплашват клубове, няма по какъв начин да дават обещание оскъдни заплатки на затънали до гушата сънародници. Камъни и колове би трябвало за тези таратутняци “.
В поста на Димитър Бербатов се напомнят остарели обвинявания към Михайлов и се задава въпрос дали
„ Ненамесата на ФИФА в тази ситуация „ Михайлов “ подсказва за двоен стандарт. Излиза, че ФИФА реагира, единствено когато това е подбудено от необятен публичен интерес. Това не приказва добре за международната футболна централа и процесите там. Тъй като БФС е член и на ФИФА, и на УЕФА, задаваме същия въпрос и към европейската футболна асоциация: УЕФА, в какъв брой огромен скандал би трябвало да се замеси президент на източноевропейска футболна федерация, с цел да се стигне до глоба? “, приключва обявата в страницата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР