Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се
Коментари Харесай

Бербатов представи в Шумен програмата си за развитието на футбола

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се срещна с клубове от Шуменско, с цел да изясни целите си за развиването на футбола в България.

На срещата в Хотел „ Шумен “, траяла над час и половина, Бербатов и екипът му приказваха и дадоха съответни образец за финансирането на играта от аматьорско до професионално равнище, за помощта, която би трябвало да окаже БФС на клубовете за развиването на детско-юношеския футбол, за опциите пред тях да аплайват по планове за асимилиране на евросредства, за контрола, който би трябвало да се реализира на всички футболни равнища, за бистрота при разходване и събиране на средства към и от клубовете. За подготовка на съдиите, за развиването на женския футбол и този на дребни порти.

По време на полемиката представителите на клубове от Шуменско попитаха най-много по какъв начин ще се подкрепи финансирането на аматьорския футбол и детските школи, сложиха проблеми, свързани с базата, предава shum.bg. 

“Моето предпочитание е да съм президент на терен. И това е допустимо, тъй като моята визия за това да съм президент е тотално друго от това, което хората си показват или е сега. Аз съм човек, който е лял кръв и пот на терена и би трябвало да продължа да съм на него. Да бъда измежду деца, в детско-юношеските школи, да се опитам да въодушевявам с образец. С това не се оставя встрани частта с администрирането на БФС, с бизнес частта, което е футбола. Това значи, че би трябвало да имам добър екип, на който да имам вяра и да упълномощавам нещата, които да правят ”, сподели Димитър Бербатов след срещата си.

Той акцентира, че е оптимист за идния конгрес, само че има и едно на разум. “Готвим се конгресът да е транспарантен, по този начин даде обещание и Михаил Касабов, който в този момент е отпред на БФС, само че на база минали конгреси имаме едно на разум и на тази база се приготвяме и за мръсни номерца ”, сподели още Бербатов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР