Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи,

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов съобщи,
Коментари Харесай

Бербатов: В БФС са лъжци, готвят се да изхвърлят огромен брой клубове

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че БФС се приготвя да изхвърли голям брой клубове на предстоящото си съвещание на Изпълнителния комитет на 1 март.

Ето какво написаха от екипа на Бербатов: 

Преди няколко седмици съобщихме, че в устрема си Борислав Михайлов да си обезпечи преимущество пред Димитър Бербатов на идния избирателен конгрес, БФС се приготвя да установи отпадането и даже да изключи десетки футболни клубове. В отговор по тематиката на последната си конференция Михайлов тържествено съобщи, че това са опити за операции и клубове няма да бъдат изключвани или да отпаднат.

Днес обаче ставаме очевидци навръх противоположното – БФС приготвя да изхвърли голям брой клубове на идното съвещание на Изпълнителния комитет на 1 март 2022 година В т. 2 от дневния ред е включен „ отчет по отношение на обзор на участието на ФК в БФС “. Интересното е, че тези клубове са декларирали поддръжката си за Димитър Бербатов по един или различен метод.

Основен мотив на хората на Михайлов ще бъде неплащане на членски импорт.

Ситуацията сега е такава, че клубове, искащи да получат информация за заплатен членски импорт или да го заплатят в този момент, получават отвод за подпомагане от регионалните управления на БФС. В същото време БФС пази в загадка банковата сметка, по която клубовете да внесат членския импорт. Стига се до обстановка на несъразмерен педантизъм, която е несъвместима с административното право.

Ако някой клуб не е платил членския импорт в точния момент, то е тъй като съответният регионален съвет не е приложил Финансовия устав на БФС вярно. Т.е. има проблем с упражняването на надзор. БФС не може да вменява личната си неточност в ущърб на клубовете.

Разполагаме с доказателства. Ще предоставим на Министерството на младежта и спорта и на Министерството на вътрешните работи всички материали за непозволените дейности на администрацията, ръководена от Борислав Михайлов, и ще настояваме министрите да приложат закона с цялата си суровост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР