Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов проведе

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов проведе
Коментари Харесай

Кметът на Плевен и председателят на Общинския съвет се срещнаха с Димитър Бербатов

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов организира среща през днешния ден с кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов и с ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански. По време на диалога, на който участва и началникът на отдел „ Спорт “ Ваня Първанова бяха коментирани въпроси по отношение на положението на локалните футболни клубове и наличната спортна база, както и напъните на локалната власт в поддръжка на спорта и детско-юношеските школи.



От страна на общинското управление бяха посочени съответни числа, заложени в признатия по-рано този месец бюджет на Община Плевен за 2024 година и съответно средствата, гласувани за футболните клубове:

Средства в група „ Физическа просвета и спорт ” „ локални действия “ през 2024 година са общо в размер на 1 000 000 лева, в това число за ДЮШ ОФК „ Спартак - Плевен ” – 230 000 лева, за ДЮШ „ Вихър ” гр. Славяново – 80 000 лева, за ДЮШ ФК „ Спартак 1919 “ - 30 000 лева Финансово ще бъдат подкрепени и футболните клубове в дребните обитаеми места на общината – по 3333 лева са гласувани надлежно за ФК - с. Ясен, за ФК - с. Бръшляница и за ФК - с. Гривица. Средства, избрани за помагане на спортните клубове, отговарящи на Наредба №33 на Общински съвет - Плевен, тази година са в размер на близо 400000 лева

„ Срещата с локалната власт е значима за нас, тъй като по този метод демонстрираме и нужното почитание. Целта ни е да се опитаме да създадем по този начин, че футболът да върви в вярната посока. Това става с разговор с страната и общините. Това, което ние желаеме да създадем, го предлагаме пред всички. Срещаме се с кметовете, с цел да ги срещнем с програмата, метода на работа, финансирането, плановете, които сме подготвили. Опитваме се да променим нещо и ще се радваме на всяка една поддръжка “, съобщи по време на диалога Димитър Бербатов.



Кандидатът за президент на Българския футболен съюз е в Плевен за среща и с представителите на футболните клубове в общината.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР