Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов призова

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов призова
Коментари Харесай

Бербатов изригна за подкупите на конгреса: Призовавам разказвачите на приказки Лечков и Стефанов да огласят конкретни имена

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов прикани Йордан Лечков и Венци Стефанов да назоват имената на хората, които съгласно думите им са давали подкупи в НДК по време на изключителния конгрес на централата във вторник.

Миналата седмица първо Лечков съобщи, че в тоалетните на НДК са били раздавани пликове. Вчера и Стефанов разгласи, че са се плащали по 2-3 хиляди лв. на глас.

Ето по какъв начин Бербатов разяснява изказванията им във Facebook:

" Сегашното управление на БФС дължи отговори на футболните клубове и цялата футболна общност.

Ето значителните въпроси, на които би трябвало да се отговори:

1. С какви средства бяха финансирани банкетите за клубовете, на които Михайлов представяше позицията си преди конгреса?
свързани новини4386на 17.10.2021
2. Какво правеха на тези банкети кметове на дребни и някои от най-големите общини в България и какво изискваха от клубовете тези кметове?

3. На кои клубове и какво съоръжение им беше харизано от Михайлов директно преди конгреса? На какви цени и от кого бе закупено то? Не бе ли редно, в случай че се подкрепят клубовете с съоръжение, да бъдат подкрепени всички клубове?

4. Защо управлението на БФС не позволи огромен брой делегати на съответни клубове да вземат присъединяване в конгреса? С какви правни причини направиха това? Има ли изобщо такива? Какво стои в основата на това решение да се отнеме правото на присъединяване в конгреса и правото на глас на тези клубове?

5. Защо водещият на конгреса гневно се бореше, с цел да не бъде позволена за гласоподаване в залата смяната в процедурата за гласоподаване и включването на наблюдаващи на броенето на бюлетините, представляващи всеки кандидат-президент? Какво им приказва на Михайлов и компания резултатът от това, в последна сметка позволено, гласоподаване – голямо болшинство " За " това да има наблюдаващи на броенето на бюлетините и единствено няколко делегати " Против " и " Въздържал се "?

6. Защо за следващ път Уставът на БФС и законът бяха потъпкани и не бе позволен балотажът сред Михайлов и Бербатов, в случай че Уставът на БФС е извънредно явен и безапелационен във връзка с присъстващите в залата делегати и че техният брой е в основата на изчислението какъв брой е 50% + 1 глас, а не броят на гласувалите делегати?

7. Защо към този момент съвсем седмица секретариатът на конгреса не е подготвен с протокола и всички документи от конгреса не са импортирани в Агенцията по вписванията? За какво се употребява миналото от конгреса до момента време във връзка с документите от конгреса?

Вместо да се дадат ясни отговори на тези въпроси доближените на Михайлов обикалят студиата и с евтини неистини се пробват да отклонят вниманието на футболната общност от значителното.

Когато ние имахме данни за напън върху клубовете, огласихме съответни имена на клубове и ръководители на зонални препоръки. Сезирахме за това и прокуратурата – не с празни приказки, а с съответни събития, имена и обстоятелства.

Ние изнесохме съответна информация, идваща от съвещанията на Изпълнителния комитет, и би следвало да е включена в протоколите от тези съвещания. Показахме документи, формирани или подписани от БФС.

Призоваваме разказвачите на приказки Лечков и Стефанов неотложно да огласят съответни имена на хора, които засягат с намеците си, както и имена на съответни очевидци и съответни обстоятелства, а не да стопират, преди да огласят конкретика. А и дано обяснят за какво, в случай че са станали очевидци на нещо неправилно в НДК на 12.10.2021 година, не са призовали полицията да се намеси. Тогава към НДК имаше хиляди служители на реда, с цел да охраняват Михайлов и доближените му от националната обич.

Също по този начин, призоваваме НДК и хотелите, в които бяха настанени делегатите за конгреса – " Хилтън ", " Маринела ", " Балкан ", " Централ ", да запазят записите от охранителните камери за датите 11 и 12 октомври 2021 година, с цел да може при нужда да се види дали хора от екипа на Димитър Бербатов са били в хотелите на делегатите преди конгреса.

Ясно е едно - процесът по отстраняването на това управление на БФС няма по какъв начин да приключи, в случай че не е почнал. Този развой стартира с оглушителен пестник по управлението, което до момента се биеше в гърдите с конгреси, извоювани с по 85-90 % от гласовете на делегатите. Сега се хванаха за един глас, с цел да могат да излъгват своите членове.

Дали този опит ще мине в съда - следва да разберем ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР