Кандидатът за президент на Аржентина Серхио Маса обеща да дигитална

...
Кандидатът за президент на Аржентина Серхио Маса обеща да дигитална
Коментари Харесай

Аржентина ще бори огромната инфлация в страната с дигитална валута

Кандидатът за президент на Аржентина Серхио Маса даде обещание да цифрова валута на централната банка (CBDC), в случай че бъде определен. По думите му това ще " оправи " дълготрайната инфлационна рецесия в Аржентина.

" Ясно ми е, че инфлацията е голям проблем в Аржентина. Ще пуснем цифровата валута. Тя ще работи в международен мащаб ", сподели вторият водещ претендент в страната.

Маса, който сега е министър на стопанската система, отхвърли концепцията Аржентина да премине към щатския $:

" Доларизацията е това, което проблеми. Бъдете патриоти и защитавайте нашата валута, не насърчавайте потреблението на щатския $ ", сподели той.

Общите избори в Аржентина ще се проведат на 22 октомври. Думите на Маса опонират на другия любимец - Хавиер Милей, написа dir.bg. 

Милей желае Аржентина да премине към щатския $, а също така е покровител на потреблението на биткойн като легално платежно средство. Той даже се закани да ликвидира Централната банка на страната.

Икономисти виждат и двете оферти като крайни и популистки. Не е ясно по какъв начин приемането на цифрова валута ще спре инфлацията. Тя обаче основава риск от по-голям държавен надзор. Междувременно възприемането на мощно волатилен актив като биткойн също може да генерира загуби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР