Кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков няма сключен граждански

...
Кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков няма сключен граждански
Коментари Харесай

Николай Денков гледа доведени деца (Снимки)

Кандидатът за министър председател на ПП-ДБ Николай Денков няма подписан цивилен брак с жена си Славка Чолакова и гледа като свои нейните две деца Станислав и Диана. Младежите са от предходен брак на Чолакова и носят същата фамилия като нейната, а не тази на спрягания за министър-председател. Това евентуално е една от аргументите Денков да не приказва за персоналния си живот и да не се появява със фамилията си обществено.

Доведеният наследник на политика от Политическа партия е приключил Националната природо-математическа гимназия „ Академик Любомир Чакалов “ в София, а след това е траял образованието си в чужбина. До 2019 година Станислав е следвал мениджмънт в университета „ Уоруик “ във Англия, където таксата за образование за година е към 33 хиляди паунда, или близо 75 хиляди лв.. В момента наследникът на Денков работи в софийския офис на огромна американска компания.

Сестра му Диана пък е възпитаничка на Софийския университет, където е работил самият Денков, а жена му продължава да оглавява Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство във ВУЗ-а и до през днешния ден. Интересна детайлност е, че щерка ѝ е станала студент на годината през 2016-а, когато е получила премията персонално от ректора проф. Анастас Герджиков. Всъщност Диана е следвала химия и фармация при майка си. След бакалавърската степен е траяла образованието и към този момент е притежател на научната купа лекар.

И до ден сегашен тя продължава да работи в екипа на майка си Славка в Софийския университет и е хоноруван учител във Факултета по химия и фармация.
Първият брачен партньор на бъдещата премиерша Славка и татко на децата ѝ се споделя Пейчо Чолаков и е показал, че работи в Община Гоце Делчев. Той също има втори брак и дете от актуалната си брачна половинка, само че поддържа връзка и със сина, и с щерка си от взаимния им живот със Славка.
За актуалната жена на Денков се знае, че е родом от Благоевград. С Николай се срещат около научната им работа в СУ, стават сътрудници, а след това и семейство. От 2022 година те са новодомци и населяват апартамент в столицата, разпрострян се на цели 154 квадрата.

За скъпата облага са дали 286 608 лв. и още 35 хиляди за гараж. Те имат още два жилището в София, както и къща в Панагюрище. Освен от научната работа Славка печели и от частен бизнес. Тя е съучастник и шеф на компания, записана в столицата, която се занимава с изследователска активност в региона на естествените, медицинските, селскостопанските и техническите науки.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР