Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков номинира за министър

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков номинира за министър
Коментари Харесай

Кой е Любен Дилов - син - номиниран за министър на културата

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Росен Желязков номинира за министър на културата Любен Дилов - наследник .

Депутат е в XL, XLV, XLVI, XLVII, XLVIII, XLIX Народно събрание и L Народни събрания.

Любен Дилов-син е роден на 19 ноември 1964 година в София. Син е на българския публицист фантазьор Любен Дилов (1927 – 2008 г.). Завършва 32-ра гимназия в столицата и Факултета по публицистика на Софийския университет " Климент Охридски ", компетентност " Печатни медии ". Редактор е в няколко печатни издания, като вестник " Поглед ", списание " Литературна академия " и други

От 1990 година се занимава със основаването на телевизионните излъчвания " Ку-ку ", " Каналето ", " Хъшове ", " Шоуто на Слави ". Той е мотор и главен идеолог на тези излъчвания.

След 2001 година Дилов-син навлиза в политиката на България. Той е основател и първи представител на придвижване " Гергьовден ", а през 2003 година става и негов ръководител.

От 2004 година е притежател и редактор на вестник " Новинар ". През 2016 година продава вестника на Делян Пеевски, който скоро по-късно го стопира.

Член е на Интернет общество - България от 1 май 2001 година

От 11 август 2010 година е основен редактор на българското издание на италианското списание " L`Europeo " .

Любен Дилов-син е подложен на критика поради внасяне на планове в Столична община, за облагодетелстване на негови персонални другари.[12]

Разведен е, има три деца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР