Kандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще върне днес

...
Kандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще върне днес
Коментари Харесай

Мария Габриел връща мандата на Радев

Kандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще върне през днешния ден изпълнен мандата за държавно управление на президента Румен Радев. Държавният глава ще одобри Габриел в 15:00 часа.

Имената на бъдещите министри ще станат ясни след връщането на първия мандат. Очаква се парламентарните групи на Движение за права и свободи и „ ИТН “ да поддържат експертното държавно управление на Мария Габриел. Заедно с ГЕРБ те имат общо 116 депутати, като не им доближават 5 гласа за болшинство.


Късно в неделя Слави Трифонов изненадващо заяви, че Има Такъв Народ няма да поддържа и да взе участие в държавно управление с първия мандат. Това прави невероятно ГЕРБ-СДС да получат задоволително парламентарна поддръжка за първия мандат.

Прочети още

Загиналият екскурзиант край Лакатник - студент от Великотърновския университет
От ПП-ДБ също са безапелационни, че няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ, а ще предложат свое държавно управление с втория мандат, като се надяват то да бъде подкрепено от партията на Бойко Борисов. Българска социалистическа партия също няма да гласоподават за кабинета, препоръчан от Габриел. И ПП-ДБ, и Българска социалистическа партия изключиха опцията техните депутати да отсъстват в деня на гласоподаване на кабинета или някакви други " игри ", които да разрешат избиране на държавно управление през " задния вход ".

Според ГЕРБ, в случай че не бъде осъществен кабинет с първия мандат, с втория и третия това ще бъде още по-трудно. Партията на Борисов приканва останалите политически сили в Народното събрание към разсъдък, тъй като е извънредно време страната да има постоянен кабинет, с цел да се оправи с провокациите, като влизане в Шенген и приемане в Еврозоната.


ГЕРБ акцентират, че имат незначителни разлики с ПП-ДБ в законодателната стратегия за идната една година. По тази причина няма логичност кабинет да не бъде определен още с първия мандат.

От ПП-ДБ декларират, че не могат да поддържат мандат на ГЕРБ, тъй като се пробват да наложат нов модел в политиката - това, което кажеш в предизборната акция, би трябвало да остане като дадена дума. В същото време от обединението, водена от Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов признават, че страната е в политическа рецесия и не може да си разреши да отиде на шести избори. ПП-ДБ позволяват, че в оферти от акад. Николай Денков могат да бъдат направени промени

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР