Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел представи и пред

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Мария Габриел представи и пред
Коментари Харесай

ИТН на срещата с Габриел: Твърдо против сме реформата на Петков и Василев на КПКОНПИ, искат да направят от нея бухалка на властта

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел показа и пред Има Такъв Народ своите хрумвания за промени, цели и визията си екип, който, по думите ѝ, би трябвало да изпълва със наличие трите „ А “ – упоритост, престиж и ангажимент. Тя препотвърди и пред Има Такъв Народ, че първото нещо, което ще направи министърът на правораздаването в неин кабинет, в случай че се стигне до подобен, ще е да изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт.

„ Благодарим за поканата, в известна степен ние утвърждаваме метода, по който вие се пробвате да организирате сходен вид срещи, тъй като действителността е такава – няма политическа партия, която може да ръководи сама, без значение какъв брой й се желае. Надявам се като водеща политическа мощ и водеща на сходен вид договаряния в действителност да осъзнавате това, което казвате, а точно, че би трябвало да има разговор и силово налагане на ваши решения, тъй като сте по-голяма политическа партия, няма по какъв начин да се случи, колкото и да е изкушаващо това. Говоря от горчив опит от предходното ни присъединяване в изпълнителната власт “, съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

„ Бихме могли да водим разговор, да стигнем до общи цели, само че всичко това, което очертахте е прелестно и аз не мисля, че има човек в страната, който да каже, че това не му е приоритет. Въпросът е в детайлите и в акцентите, тъй като там е изцяло допустимо да имаме разминавания и те би трябвало да бъдат изчистени в диалог на експертно равнище “, добави Йорданов.

Според него е хубаво да има правосъдна промяна, само че и да се работи по нея.

„ Ние поддържаме това изказване, което направихте през днешния ден за Иван Гешев, радваме се, че вашата политическа мощ е стигнала до този извод за 2-3 години, защото това е искане на обществото от митингите, още когато вие управлявахте. Но не е единствено това. Замяната на един човек с различен няма да е правосъдна промяна. Прокуратурата има потребност от реформиране, има потребност от смяна на конституцията, което може да стане доста мъчно, има потребност от смяна и в КПОНПИ, само че би трябвало да е доста деликатно. Ние ще бъдем доста прецизни това да не се трансформира в следващата бухалка – новореформираното КПКОНПИ, каквото беше опитано да се направи от Асен Василев и Кирил Петков.

Законът, който те оферират, ние сме твърдо срещу, ние си имаме свое решение, уповавам се и вие да сте по-разумни, с цел да не превърнем този орган в бухалка на ръководещите, които и да са те “, добави той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР