Кандидатът за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на

...
Кандидатът за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на
Коментари Харесай

Габриел: Да работим за кабинет със стратегия; БСП: Не е ясно кой е план А и план Б

Кандидатът за министър председател Мария Габриел се срещна с ПГ на Българска социалистическа партия и показа целите си, съобщи кореспондент на БГНЕС.


На срещата не участва водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Използвайки преференцията за най-голям рейтинг ми се желае да работим за кабинет със тактика на България на трите А-та: Амбиция, престиж, ангажимент, сподели Габриел.

“За мен е чест да споделя главните цели, които виждаме и които са цели за страната. На първо място проект за излаз от политическата рецесия и работещо държавно управление, нормализация на работата на институциите. Второ стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета. Трето правосъдна промяна, приемане на главните закони - механизъм за следствие на основния прокурор, промени в КПКОНПИ и нейното делене на комисия с проверяващи функционалности и комисия по лишаване на нелегално добито имущество. Нещата даже не би трябвало да стопират до тук, а да се стигне и до конституционна промяна, сподели още Габриел.

Габриел уточни, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и растежа на цените, както и приемане на България в Еврозоната.

" Шесто - превъзмогване на двегодишното забавяне по оперативните стратегии -програма за развиване на селските региони и ПВУ. Седми приоритет е възстановяване на сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния напън, участието в Шенген, рационализация на армията, интензивно присъединяване на България в общата европейска политика за сигурност и защита, съблюдаване на уговорките на страната, свързани с участието ни в НАТО. Осми приоритет е модернизацията на България, както и основно е инвестицията в младежите ”, сподели още Мария Габриел. “Вярвам, че всеки един се гордее с културата ни, то може да продължи да бъде разпространявано. Можем да влезем в конкретика с увеличение на заплатите на създателите ”, посочи още претендентът за министър- ръководител. Като девети приоритет тя дефинира превъзмогване на районните разлики посредством целеустремено деяние за стимулиране на нововъведенията, вложенията. Като финален приоритет тя дефинира възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технология и прецизната медицина.


От своя страна Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи, че партията им не приема метода, по който се е избрал министър- ръководителят. „ Отсъствието на Борисов и Нинова слага избрани въпроси. Вие водите диалози с всички парламентарни групи. В рамките на повече от месец не е ясно кой е проект А и проект Б, какво държавно управление търсите- с Политическа партия, от специалисти, подкрепено от другите политически партии, механически или политически кабинет. Искаме да кажете какъв кабинет желаете ”, акцентира Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Той сподели, че не вижда своите цели измежду тези на ГЕРБ, само че изрази религия, че по-късно ще се водят диалози по тях.

“Мисля, че ще се разберем по експертизата. Важно е да приказваме какъв кабинет желаете с какъв състав, с какви цели, за какъв период. Очакват нашите гласоподаватели поддръжка от нас по обществените политики. Съдебната промяна и Шенген мисля, че са безспорни за тях, няма защо да разясняваме повече ”, сподели още Свиленски.

Мария Габриел посочи, че желае проевропейско държавно управление, с явен профил от хора, които поддържат съответните политики. “Аз персонално като жена бих се радвала тук да беше госпожа Нинова. Беше редно да обсъдим първо политиките, след това да приказваме за “кой и какво ”. Мисля че това е редният метод ”, сподели още Габриел. “Най-важното за мен е разговорът да може да продължи, да влезем в подробност, да бъдат подчертани специалистите, диалозите ще продължат. За в този момент срещите са сред претендентът за министър и останалите политически сили. Това бяха целите- да търсим поддържа на база на тези поръчки от мен ”, акцентира още Мария Габриел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР