Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България

...
Кандидатът за народен представител от листата на БСП за България
Коментари Харесай

АТЕНТАТ: Смазаха от бой кандидата за депутат от БСП Никола Попстоев в столичния Лозенец!

Кандидатът за депутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 23-ти МИР в София Никола Попстоев беше атакуван и обичай в късните часове на Девети септември. Инцидентът се е случил на ул. " Кръстьо Сарафов " в столичния квартал " Лозенец ". Това оповестиха от Българска социалистическа партия. Окончателно: Българска социалистическа партия подреди листите си в София за изборите " След багра, който изядох, пострадванията по мен са допустимо минимум, тъй като на земята заех по този начин наречената ембрионална поза, както й споделяме в медицината ", разяснява Никола Попстоев и добави: " Още нощес дадох показания в 4-то РПУ, а сутринта до 6 часа бях в " Пирогов ", имам епикризи. Надявам се полицията в този момент да си свърши работата и да открие нападателите ми ". Председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков изрично осъди побоя над претендента за депутат от 23-ти МИР и го назова " нахлуване от ненавист ". " Случилото се нощес не е просто обезпокоителен случай ", разяснява той и добави: " Това е знаково събитие за пътя, по който сме тръгнали като общество. Дори не дръзвам да си помисля за аналогиите, които можем да създадем с времената преди експлоадирането на Втората международна война. За сигналите които е имало през 1939-1940 година за нещастието, която следва. За огнищата с прояви на фашизъм, които са припламвали с сходни произшествия. За неглижирането им, за безсилието на управляващите пред тях и невъзможността да бъдат унищожени и изкоренени преди да се трансфорат в това страшилище, което лиши животите на близо 85 милиона души през Втората международна война в Европа. Надявам се полицията да подходи доста съществено и отговорно към този случай и да си свърши работата. Настоявам тези побойници да бъдат разкрити и да бъдат осъдени с цялата суровост на закона. Няма да оставим този случай без последици ".
 
Никола Попстоев описа, че през вчерашния ден първо е участвал на тържественото честване на Девети септември на Паметника-костница на Съветската войска в " Лозенец ". След това с други младежи от Българска социалистическа партия са се отправили към Паметника на Съветската войска. " Там искахме просто да охраняваме паметника. Имаше и кордон от полиция, описа той. - Голяма група от ултра националисти се бяха събрали и създаваха напрежение. Имаше провокации. Не разбрах тъкмо от къде са тези хора. В продължение на 3 часа - от 19,00 до 22,00 - непрекъснато ни обиждаха, много нецензурни изрази летяха по наш адрес. Никой от нас обаче не се поддаде и не отвърна. Когато си тръгнахме, полицията ни съпроводи до метростанцията на Софийски университет. Тъй като пребивавам в долната част на " Лозенец ", хванах метрото за една спирка до стадион " Васил Левски ", а оттова - трамвай. Качих се от първата врата, с цел да си купя билет и не съм забелязал да ме наблюдават, защото не съм очаквал такова нещо. Слязох на площад " Журналист " - там несъмнено има камери и записите може да бъдат прегледани. Аз пребивавам на две директни по-нагоре. Тръгнах по ул. " Кръстьо Сарафов ". В началото тя е осветена, само че по-късно става тъмна. И когато минах в тъмната част, чух зад тила ми да се провикват " Сега ще видиш ти! ". Обърнах се и видях, че двама с някаква животинска завист тичат към мен. В идващия миг усетих удар и паднах на земята. И стартира серия от ритници и удари с юмруци. Не мисля, че използваха някакви предмети. Сигурно към минута, минута и половина продължи всичко. Опитах да се надигна, те ме оставиха и тръгвайки да бягат ми споделиха: " Предай на приятелчетата си, че това ги чака и тях! ". По това осъждам, че бяха част от онази група, която ни ругаеше на Паметника на Съветската войска, до момента в който не си тръгнахме от там ". 
 
След побоя Никола Попстоев съумява да стигне до 4-то РПУ, където дава показания. " След това с една патрулка и служители на реда се върнахме на мястото на багра, с цел да го огледаме, описа още той. - В Районното открих, че ми липсва часовникът. Когато се върнахме на мястото на багра, съумях да го намеря. Портфейлът ми беше недокоснат, телефонът не беше взет, затова не става дума за нахлуване за обир. Не разбирам цялата тази ненавист от младежи. Те не бяха на повече от 20-25 години. Сащисан съм от случилото се. Ще приказвам за това и няма да укривам синините и охлузванията. Това ще бъде моето обръщение против омразата, озлоблението, нетолерантността, нетърпимостта, ксенофобията и всички сходни прояви, които са най-прекият път до събуждането на фашизма. Надявам се полицията да си свърши работа и да открие побойниците. За да си получат наказването. И сходни произшествия, породени от ненавист, в никакъв случай да не се повтарят ". 
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР