Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ в 16

...
Кандидатът за народен представител от „БСП за България“ в 16
Коментари Харесай

Любо Корадов с инициатива за стадион Пловдив ВИДЕО

Кандидатът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ в 16 МИР – Пловдив град Любомир Корадов подхваща огромна самодейност за дотъкмяване на стадион Пловдив. " Стадион Пловдив е огромна болежка на всички пловдивчани, без значение от на каква възраст са и къде живеят сега. При мен казусът е още по-особен, защото съм имал щастието като футболист да играя дербита пред 40 хиляди души. Това бях празници за града, за футбола и спорта. Много тъжно е, че към този момент три десетилетия това прелестно оборудване, към което може да живее града, тъне в руини. На него могат да се организират концерти на международни групи, които биха привлякли туристи от цяла Европа. Това би помогнало доста на туризма в града и околията, на хотелиерския и ресторантьорския бизнес и да слагат още по-добре Пловдив на туристическата карта на света.

Идеята ми е да се сътвори предприемчив комитет от най-изтъкнатите пловдивски спортисти, а също по този начин и общественици. Около тях ще се сътвори придвижване, което с разнообразни начинания може да събира финанси за дострояването му. Със своя престиж тези хора от една страна ще бъдат гаранти, че дарените средства няма да изчезнат, а въпреки това могат да лобират пред локалната, държавната власт и други институции за обезпечаване на финансиране на този неповторим състезателен комплекс. От дълго време на него не се организират надпревари, упражняват единствено деца и юноши.

Близо до стадиона е Спортният диспансер, който също не е в положително положение и би трябвало да бъде трансфорат в съвременен комплекс за възобновяване и лекуване ", добави още Корадов. Той счита, че и Спортното учебно заведение " Васил Левски " би трябвало да се трансформира в привлекателно място за децата освен от Пловдив и района, само че и в цялата страна.
" Само с даването на по-добри условия за подготовка можем още веднъж да притеглим младите към спорта ", съобщи претендентът за депутат. И добави, че едвам 10% от подрастващите се занимават със спорт.

Заради обездвижването огромна част от младежите страдат от затлъстяване, което води до доста заболявания и изразходването на доста средства за лекуване. Важен метод за превъзмогването на този проблем е привличането на младежите още веднъж към всеобщия спорт, добави Корадов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР