Кандидатът за народен представител от „БСП за България с благородна

...
Кандидатът за народен представител от „БСП за България с благородна
Коментари Харесай

Доц. Николай Цонков: Важно е да се помага и на лекарите от доболничната помощ

Кандидатът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " с благородна самодейност

Доц. Николай Цонков, който е претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР, подари средства за закупуването на ЕКГ-апарат за потребностите на двама педиатри. Той ще се употребява от пациентите на доктор Светла Якова и на доктор Елена Ценкова, които са общопрактикуващи лекари в столичен медицински център.

„ Важно е да се оказва помощ и на лекарите, които са част от доболничната помощ. Заради пандемията от КОВИД-19 редица други смъртоносни заболявания останаха отвън фокуса на вниманието. Това може да има съдбовни последствия за живота и здравето на хората. Статистиката за пациентите със сърдечно-съдови болести у нас е стряскаща ", сподели Цонков.

Медицинските експерти благодариха на претендента за депутат за грижата и съпричастността към работата и проблемите им.

ЕКГ- апаратът се употребява за запис на електрическата интензивност на сърцето. Това е главен способ за диагностика на редица съществени болести, като инфаркт, хронична исхемична болест на сърцето, вродени и добити ритъмни нарушавания, структурни промени на сърцето, обременяване на сърдечни кухини при клапни пороци и хипертония.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР