Кандидатът за народен представител Николай Сираков се срещна с представители

...
Кандидатът за народен представител Николай Сираков се срещна с представители
Коментари Харесай

Николай Сираков, ГЕРБ: Образованието остава стратегически и национален приоритет

Кандидатът за депутат Николай Сираков се срещна с представители на Синдиката на българските учители към КНСБ-Габрово. Пред тях той заявява, че образованието продължава да бъде стратегически и народен приоритет както във връзка с възнагражденията на учителите, по този начин и във връзка с вложения в просветителна инфраструктура.
В програмата на ГЕРБ е заложено повишение на разноските за обучение до 5 на 100 от Брутният вътрешен продукт, това число и увеличение на разноските за висшето обучение до 1 на 100 от Брутният вътрешен продукт.
„ Ангажираме са да усилваме възнагражденията в бранша с ритъм, изпреварващ нарастването на междинната заплата за страната, да поддържаме междинните училищен заплати на равнище над 125 % от междинните за страната и да повишим междинната заплата във висшето обучение до равнище от над 140% от междинната за страната ”, изясни Николай Сираков.
Представителите на синдиката настояха да продължи провежданата до момента политика в региона на образованието, както и да се намерения за учителите в предучилищното обучение.
„ Последната една година потвърди, че това, което приказваме от дълго време – цифрово и отдалечено образование, може да се осъществя. Образователната система сподели, че е гъвкава система, подготвена да посреща провокации ”, разяснява още Николай Сираков.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР