Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна с представители

...
Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна с представители
Коментари Харесай

Нинова към проф. Габровски: Уважаваме вашата амбиция, но няма да подкрепим този мандат

Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски се срещна с представители на ПГ " Българска социалистическа партия за България ".

По време на срещите проф. Габровски показва визията си за сформиране на държавно управление с първия мандат и търси поддръжка за подобен.

По думите му обстановката, в която се намира страната ни, е мощно обезспокоителна, а нови предсточни избори биха задълбочили рецесията. Той съобщи, че главната му цел ще бъде да търси разговор сред партиите.

" Всяка една от партиите, търсейки отбрана на конретни ползи на своите гласоподаватели, стига до едни конфротационни равнища, които не разрешават да се продъжи напред ", изясни претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС.

" В тези времена на неустановеност България има потребност от държавно управление, най-малко за прочут интервал. Надявам се да намеря поддръжка, тъй като това е методът да се стабилизира страната, с цел да продължим напред ", посочи проф. Габровски.

" Благодарим ви за поканата. Тук сме от почитание към вас, с цел да ви кажем три фрази. Приемете нашите почетения като персона и експерт, ние няма да подкпрепим държавно управление, ръководено от вас като претендент за министър-председтел, защото това за нас е държавно управление на ГЕРБ ", съобщи водачът на левицата Корнелия Нинова.

Уважаваме вашата упоритост, само че ние няма да подкрепим този мандат. Има опция за втория и за третия. Споделяме позицията ви, че България има потребност от непоклатимост и работещ парламент и кабинет. Пожелавам ви в идващите диалози да срещнете схващане ", сподели в края на срещата Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР