Кандидатът за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху поиска в четвъртък

...
Кандидатът за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху поиска в четвъртък
Коментари Харесай

Нетаняху поиска още време за съставяне на правителство

Кандидатът за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху изиска в четвъртък двуседмично удължение на сформирането на съдружно държавно управление със своите ултраортодоксални и крайнодесни съдружници. Той насочи настояването дни преди приключването на първичната времева рамка, заяви Агенция Франс Прес.
 Бенямин Нетаняху влезе в коалиция с крайнодесен хомофобски водач
Бенямин Нетаняху влезе в коалиция с крайнодесен хомофобски водач

Едно от най-твърдолинейните религиозни и националистически държавни управления в историята на Израел

Припомняме, че изборите на 1 ноември сложиха някогашния министър председател Нетаняху в позиция да образува устойчиво, дясно държавно управление, което да постави завършек на невиждан интервал на политическа невъзможност, която наложи пет избора за по-малко от четири години.

Президентът Исак Херцог на 13 ноември избра Нетаняху да сформира държавно управление с поддръжката на фракции, представляващи 64 от 120 депутати в Народното събрание на Израел.

28-дневният мандат на Нетаняху изтича в среднощ в неделя, само че късно в четвъртък той изиска от Херцог повече време , с цел да завърши покупко-продажби с две страни.

" Ние сме в разгара на договарянията и постигнахме огромен прогрес, само че съдейки по темпото на нещата, ще ми трябват всички удължени дни, планувани от закона, с цел да сформира държавно управление ", сподели Нетаняху в писмо, публикувано от кабинета му.
 Нетаняху си обезпечи парламентарно болшинство
Нетаняху си обезпечи парламентарно болшинство

Израел е все по-близо до ново държавно управление

По закон президентът може да даде до 14 спомагателни дни за договаряния.

Дясната партия " Ликуд " на Нетаняху към този момент подписа съдружни съглашения с три спорни крайнодесни партии - " Религиозен ционизъм ", " Еврейска мощ " и хомофобския Ноам.  " Ликуд " разгласи рано в четвъртък договорка с четвърта партия, Шас , която даде на ултраортодоксалната еврейска партия пет министерски позиции. Но съглашението е краткотрайно, а не обвързващо съдружно съглашение.

Ще бъдат нужни спомагателни пактове, преди да бъде оповестено държавно управление, споделиха партиите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР