Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски върна днес

...
Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски върна днес
Коментари Харесай

Ето го и проекта за кабинет на ГЕРБ

Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски върна през днешния ден мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев и показа своя кабинет през президента. Ето кои имена предложи той:
Малина Крумова, зам.-мин.- ръководител по ръководство на европейските средстваМиглена Тачева, зам.-мин. ръководител по публичен ред и сигурност и министър на правосъдиетоМеглена Плугчиева, зам.-мин. ръководител по климатичните политики и министър на околната среда и водитеМаринела Петрова, министър на финанситеБлагоородна Макина, министър на вътрешните работиАтанас Запрянов, министър на отбранатаДрагомир Захов, министър на въшните работиМартин Тановски, министър на стопанската система и индустриятаДобромир Семидчиев,  министър на районното развиване и благоустройствотоПрошко Прошков, министър на транспортаСадина Събева, министър на труда и обществената политикаБлагомир Здравков, министър на здравеопазванетоСлавчо Томов, министър на образованието и наукатаИриней Константинов, министър на културатаВасил Грудев, министър на земеделието, храните и горитеМилена Стойчева, министър на нововъведенията и растежаКрасимир Симонски, министър на електронното управлениеНиколай Павлов, министър на енергетикатаМартин Захариев, министър на туризмаБоил Кръстев, министър на младежта и спорта
След прочитането на имената, проф. Габровски означи:

" Бих желал да заявя, че както и предходния път, моя съществена цел ще бъде да се деескалира напрежението, да се влезе в по-нормален звук на диалог сред политическите сили, да тръгнем дружно, да се избегне борбата по тези тематики, и да можем да изведем българия от рецесията, в която се намира. Убеден съм, че Министерски съвет и състава, който предлагам, е кадърен да преведе България през тази рецесия. "

И добави, че въпреки да не са познати на обществеността, неговите претенденти за министри са известни в сферите, в които работят.

" Биха могли доста бързо да проработят дейно, с цел да може да се заловим с главните рецесии - гласоподаване на бюджет, стабилизиране на инфлацията, на цените, Плана за възобновяване и резистентност, Шенген и еврозоната, която е една огромна болежка, и всичко това да се случи в доста къси периоди. "

Президентът Румен Радев благодари за навременното връщане на изпълнен мандат и съобщи, че още през днешния ден ще подпише декрет с предложение за Народното събрание да гласоподава кабинета на Габровски.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР