Кандидатът за кмет от ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи

...
Кандидатът за кмет от ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Сандански Кирил Котев направи публичен отчет за свършеното през предходния мандат и представи програмата си за развитие на общината

Кандидатът за кмет от ГЕРБ в Сандански Кирил Котев направи обществен доклад за свършеното през последните 4 години и показа програмата си за развиване на общината. Пред повече от 700 посетители в Дома на културата поддръжка към него изрекоха и заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията Красимир Велчев, регионалният координатор на партията за Благоевград и депутат Даниела Савеклиева, художникът и държавник от Сандански Александър Терзиев и Христо Мегеров – млад доктор приключил и практикувал в Германия, само че избрал да се върне още веднъж в България и претендент за общински консултант.

Кирил Котев направи доклад за свършеното през последните 4 години, а на 7-метров екран бяха презентирани осъществените плановете на Община Сандански. „ Когато започваш строеж на нова къща най-важни са основите. Ако там не свършиш всичко както би трябвало, рискуваш след това цялата сграда да падне. Затова през тези 4 години сме имали една съществена цел – да сложим постоянни основи, върху които да можем да надграждаме. С общи старания го направихме “, акцентира Кирил Котев.

Над 30 млн. лева са вложени в Община Сандански по линия на еврофондове и национално финансиране през последните четири години, стана ясно от неговия доклад. Кирил Котев акцентира, че при поемането на управлението на общината през 2015 година в нея са съществували детски градини на неуместни места като футболни съблекални и бараки. „ Днес всички здания оферират модерни условия, а доста от градините бяха напълно ремонтирани “, акцентира Котев. Близо 3 млн. лева са вложени и за модернизиране на учебната материална база, излиза наяве от показаната информация. С тях е усъвършенствана енергийната успеваемост, актуализирани са кабинети, спортни салони и други Целта оттук насетне е да се надгражда направеното и да продължи облагородяването.

Спортистите на Сандански към този момент ще имат нов дом – многофункционалният състезателен комплекс. Той се построява от общината и ще бъде най-големият в района, като в него ще могат да се практикуват всички типове спорт на закрито. Инвестицията е за над 4 млн. лева, които бяха обезпечени от националния бюджет, а локалната власт взе участие с спомагателни 400 хиляди лева „ Сандански към този момент има една от най-хубавите подготвителни лекоатлетически писти в България, а преди дни започва и план за замяна на тревната настилка на подготвителните футболни игрища”, маркирано още Кирил Котев.

Като триумф в предходния мандат Кирил Котев означи и положителното финансово положение на общинската болница. Друга добра вест е, че за първи път от повече от 10 година в болничното заведение има и екип от млади специализанти, огромна част от които желаят да останат и да практикуват в нея. Сред безспорните триумфи е и обезпечаването на лекари в дребните обитаеми места.

През миналите 4 години в общината са осъществени и десетки инфраструктурни планове, като на всеки от тях е подменяна не просто надземната инфраструктура, само че и всички подземни връзки. Подход, който да подсигурява, че един наложителен ремонт на канализация или водоснабдяване няма да наложи разрушване на новопостроена улица. Заедно с вложенията за поправяне на съществуваща пътна инфраструктура са построени и няколко изцяло нови булеварди и пътни връзки, които облекчават трафика в общинския център. Категоричният ангажимент е да продължи да се работи със същото движение като бяха показани повече от 10 плана, които към този момент са в развой на планиране и с обезпечено финансиране.

Околната среда сигурно е измежду областите, в които Община Сандански може да регистрира съществени резултати. Не единствено тъй като на нейна територия е един от най-големите паркове в България, само че и тъй като през последните години работата за неговото облагородяване и разширение даде съществени резултати. Сандански към този момент има личен зоокът, план за уголемение на парковата повърхност, а зелените площи се усъвършенстват всяка година. „ Още по-важното е, че паркът бе непокътнат от застрояване и след дълги правосъдни борби общината съумя да подсигурява, че в него строителство няма да има “, акцентира Котев и заяви, че към този момент е в ход план за неговото уголемение. В момента се извършва и план за 10 млн. лева за сепариране на отпадъците, с което ще се затвори и кръгът по сметосъбирането и обработването на отпадъците – още веднъж крачка за по-зелен и съвременен град.

С сполучливо предпазени и изпълнени планове за над 14 млн. лева по стратегиите за енергийна успеваемост Сандански се утвърждава като една от добре работещите общини с тези принадлежности. Общината напредна и в построяването на нова индустриална зона, с която да преодолее изменчивия темперамент на туризма, посредством привличане на повече вложители.

„ Показахме резултати с доста работа и през днешния ден желаеме да продължим да надграждаме това, което дружно успяхме да създадем “, обърна се Кирил Котев към събралите се хора.

„ Вижда се какъв брой доста е направено за 4 година Виждаме и програмата за бъдещето. В спорта има едно предписание - мъчно е да станеш първенец, а два пъти по-трудно е да станеш първенец още веднъж. Хората бързо привикват с добре направените неща. Една партия ни подлагаше на критика, че асфалт не се яде - да, само че дава занаят. И това се видя от хората”, сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той се обърна с апел към присъстващите да се доверят още веднъж на потвърдените кметове, които с работата си ще продължат развиването на своите общини. „ Сигурен съм, че всичко направено ще бъде оценено от хората и те ще гласоподават с №43 в интегралната бюлетина. Сандански е един от обичаните ми градове и всяка година сме тук - продължавайте да работите по този начин, че хората на драго сърце да се връщат още веднъж, както е било и досега”, сподели още Красимир Велчев.

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и депутат Даниела Савеклиева акцентира, че Сандански е един от градовете в България, в които за последните 4 години са осъществени доста планове, средата за живот е станала по-добра. „ Всичко, което чухме не са просто обстоятелства, зад това стои упорита работа. Постигнатото от Кирил Котев и екипа му през този мандат и визията му за развиването на Сандански са съществено съображение за всеки от вас да го изберете още веднъж за кмет, тъй като той сподели, че може да работи. Затова на 27 октомври подкрепете тима на можещите – претендентът за кмет на ГЕРБ Кирил Котев и претендентите за общински съветници от листата на ГЕРБ”, прикани Даниела Савеклиева.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР