Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова разясни в ефира

...
Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова разясни в ефира
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Строежът на нови офис билдинги трябва да спре, ако искаме чист въздух

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова обясни в ефира на bTV, че няма никакво желание да демонтира или унищожава високите здания в столицата, само че изрази мнение, че точно високите постройки в града са основните виновници за мръсния въздух. Тя акцентира, че здания, които са законно издигнати, „ за жалост няма по какъв начин да бъдат бутнати “.

По думите ѝ е неотложно да бъде прекратено презастрояването на София с високи здания, които на процедура блокират въздушните потоци.

Не би трябвало да се строят високи офис билдинги. Проблемът с мръсния въздух няма да се реши с ограничението на автомобилния трафик. Просто не би трябвало да се строят повече високи билдинги, с цел да може тези зелени коридори да работят, обясни Григорова.

Кандидатът за кмет на столицата разясни още, че София би трябвало да бъде гостоприемна към личните си жители, а чак по-късно да се погрижи за туристите, които „ идват през уикенда да пият бира “.

„ В момента София не основава условия за културен туризъм. София се е трансформирала в „ столичния Слънчев бряг “, уточни тя.

Ваня Григорова означи, че измежду най-големите проблеми на града са „ ремонт на ремонта “, безконтролното харчене на пари, както и приватизацията и концесионирането на обществените услуги.

В момента София е комфортна единствено за хората с пари, добави Григорова.

На въпрос дали има поддръжката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Григорова отговори, че когато са разговаряли преди месец, Нинова е застанала зад кандидатурата ѝ.

„ На градската конференция на БСП-София в събота получих безапелационна поддръжка, за което благодаря на делегатите на партията “, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР