Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ-Спаси София“ Васил Терзиев

...
Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ-Спаси София“ Васил Терзиев
Коментари Харесай

Кандидат-кметът Васил Терзиев: В София камък да вдигнеш, отдолу излиза проблем

Кандидатът за кмет на София от ПП-ДБ-„ Спаси София “ Васил Терзиев твърди, че София е град, в който и камък да вдигнеш, изпод ще излезе проблем.

„ Това ще се промени “, съобщи той изрично в изявление за БГНЕС.

„ Бюджетът е една от първите задания, с които ще се захванем още след изборите. Смятам да дадем добър образец за това какво да чакат жителите откъм създаването на бюджета “, споделя Терзиев.

Според него при огромните инфраструктурни планове би трябвало да се види каква е плановата подготвеност и дали всичко заложено в финансовата стратегия може да се извърши.

„ Средно 70% от финансовата стратегия се извършва, като това включва метрото, чиято успеваемост е доста по-висока, само че за всичко друго е към 50%„, съобщи Терзиев.

По думите му е нужен е по-ясен развой при вземането на решения по плановете, идващи от районните кметове.

„ Трябва да избегнем фаворизирането на избрани региони за сметка на други и да увеличим това, което те биха получили, защото сега то е неуместно ниско “, добавя претендентът за кмет.

„ В момента средствата, с които районните кметове разполагат, са към 300-400 хиляди лв. за настоящи поправки, 10 хиляди за просвета, 50-60 хиляди лв. за поддръжка на детски площадки. Това няма по какъв начин да сработи “, отсича той.

На въпрос кои са значимите инфраструктурни планове на София, Терзиев дава отговор:

Околовръстният път да бъде приключен. Свързването на Северната дъга и околовръстното с „ Обеля “ и „ Люлин “. Булевард „ Копенхаген “, ул. „ Филип Кутев “. Вътрешните и външните кръгове на града би трябвало да бъдат завършени, с цел да може да се олекоти трафикът, който минава през центъра и основните места на града. Доизграждането на метрото е също част от тези планове “, споделя кандидат-кметът.

„ Канализацията е друга наболяла тематика. Не е обикновено град като София, който има искания да бъде съвременна и европейска столица, да има толкоз доста региони, които страдат от проблеми с канализацията. Във всеки един квартал би трябвало да има така наречен „ зелени оазиси “. Това са уредени места, където фамилиите с деца да могат умерено да отидат, да има спортни уреди за всички възрастови групи. В момента съвсем всички площадки са за деца до 12 години “, добавя той.

Според Терзиев тротоарите и улична инфраструктура би трябвало да бъдат направени един път като хората.

А не ги ремонтираме на всеки 2 години. Нашият нов стандарт би трябвало да бъде ремонт от първия път. Не може за 4 години да се построи голяма бетонова джунгла, а да не могат да се построят няколко детски образователни заведения. Нашият фокус би бил върху детските градини, уголемение на настоящите, изграждане на нови, дотъкмяване на почналите планове “, споделя той.

Васил Терзиев твърди, че най-хубавото лекарство е прозрачността:

„ Кметът и администрацията имат една огромна естрада, от която да си споделят с всички заинтригувани страни и да дадат публичност на концепциите, а когато има и обществен напън, да бъде взето решението, което ще е в обществения интерес “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР