Кандидатът за кмет на София на Обединени за София се

...
Кандидатът за кмет на София на Обединени за София се
Коментари Харесай

Васил Терзиев: София е разбита и неравна - ще решим проблема с достъпността

Кандидатът за кмет на София на " Обединени за София " се включи в разходка с детски колички по улиците на столицата, съобщи кореспондент на. 

Майките ми споделиха за проблемите с напредването по софийските тротоари. Дори в централната градска част има доста какво да се желае - разрушено е, неравно е, на моменти би трябвало да се слиза на пътното платно, с цел да може да се премине, съобщи Терзиев.

Темата с достъпността е заложена в програмата ни и е нещо, което желаеме да решим, тъй като това е проблем, от който страдат освен майките с деца, а и тези, които желаят да се придвижват с тротинетки, да се разхождат пешком, само че най-много хората със затруднено зрение, със затруднено напредване – за тях градът ни е изключително негостолюбив, уточни претендентът за кмет на столицата на " Обединени за София "

Една от майките означи, че разходките с детска количка по софийските улици са рискови. Ако би трябвало да я кача на тротоара или да я смъква, ще ми отнеме доста повече времето, в сравнение с да мина по улицата, сподели дамата.

И двамата родители от едно младо семейство се постанова да вземат участие в този развой, с цел да създадат една добра разходка с малко дете, добави.

По думите му, с цел да се обезпечи досегаемост, с изключение на работата по тротоарите и пътната настилка, различен огромен проблем са подлезите. Там няма релси, няма рампи, няма асансьори. Това би трябвало да бъде прегледано и да се създаде проект къде какво има потребност да се направи, означи Терзиев.

И градският превоз страда от проблем с достъпността. Необходими са нови транспортни средства с рампи, които да поемат пасажерите, които имат проблеми с напредването, които са с колички, сподели претендентът за кмет на София.

Попитан дали в столицата има задоволително паркове и междублоковите пространства: " Не. Това е един от огромните проблеми, които желаеме да стартираме да решаваме – във всеки квартал да има най-малко едно облагородено място, където майките да могат да разхождат детето ".

Той уточни, че дружно с екипа си са решени да намерят решение и на казуса с къпалнята в Борисовата градина. Това пространство би трябвало да бъде приведено във тип, да се откри решение със притежателя, да ги няма това бесзвремеи и грозота, които са сега, акцентира.

Той разясни, че планува и повече озеленяване на столицата.

В отговор на въпрос какви са проектите му за Природен парк " Витоша ", Терзиев сподели: " Мечтата ми е, когато след 4 година зададете този въпрос, да отговоря – да, превърнахме парк " Витоша " в място за целогодишен спорт, за деен туризъм, нареили сме решение на този проблем, който тормози всички софиянци от 17 година Ще намерим път това да се случи, а не да тупкаме топката още 4 година "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР