Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отрече да има

...
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отрече да има
Коментари Харесай

Манолова: Знам, че има огромни страхове, партиен проект няма да правя

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова отхвърли да има проекти за партия. " Знам, че има големи страхове, партиен план няма да върша ", заяви Манолова пред bTV. " Знам, че има големи страхове, партиен план няма да върша ", изясни тя и посочи, че " защото едноличната власт продължава да се вихри ", от нейния ИК обмислят да предизвикват гражданска платформа. Тя ще стъпи върху главните демокрични полезности. Запитана дали тази платформа ще прерасне в партия, Манолова сподели, че за това е рано да се приказва.

Тя също така заяви, че ще инициира конгрес за разбор на " порочните търговски практики и за съответни ограничения това повече да не се случва ", визирайки пазаруването на гласове по време на изборите. " На тези избори залогът беше не дали аз ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов ", посочи Манолова. Тя съобщи, че е гласувала за смяната, а точно за претендента на " Демократична България " в регион Лозенец. Според нея обединяването на демократично мислещите жители в София на балотажа е посочило, че едноличната власт може да бъде победена. Манолова сподели протоколи с нарушавания - непопълнени графи, с влажен щемпел и подписи от комисията. Тя още веднъж посочи, че при паралелното броене от нейния ИК разликата със спечелилия претендент Йорданка Фандъкова е била към 3%, а единствено ромският избор за Фандъкова е бил 2,9%.

ИК на Манолова е подала над 20 тъжби за пазаруване на гласове, а в петък или понеделник ще подаде и тъжба за анулиране на изборите. " Не може такива безобразия, такова безнаказано пазаруване на гласове и фалш, да остава без последици... Не очаках, че е допустимо в София да се купуват гласове ", разяснява Манолова. Властта стигна до дъното в организацията и операцията на тези избори, добави тя. Попитана в този момент ли схваща за сходни практики, Манолова отговори: " Това не значи, че би трябвало да се примиря с метода, по който се вършат избори. Хората не се помиряват с безогледното пазаруване на гласове ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР