Кандидатът за кмет на София и водач на листата за

...
Кандидатът за кмет на София и водач на листата за
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на София Тончо Токмакчиев посети пазара на Красно село

Кандидатът за кмет на София и лидер на листата за общински съветници на Партия на зелените Тончо Токмакчиев посети пазара на Красно село. Заедно с претендента на Зелените за кмет на регион Красно село Светослава Горанова разговаряха с хората и си напазаруваха пресни плодове и зеленчуци.

Според Токмакчиев точно пазарите на производителите за пресни храни са известни по целия свят и те би трябвало да бъдат насърчавани и развивани в столицата. София не е единствено центъра.

По-голямата част от съвсем 5-те милиарда лв. от бъдещите бюджети на града би трябвало да се насочат към кварталите, тъй като в последните години, с дребни изключения, са подценени. Именно инфраструктурата в регион Красно село е в извънредно положение и би трябвало да бъде оправена. Липсват зелени площи и градинки, акцентира Тончо.

Той си купи гъби от остарял гъбар, който си сподели документа, че са ядливи и могат да се употребяват без боязън. "Моят татко беше гъбар и доста ги разбираше. Аз единствено мога да ги подготвям добре, което отново си е завещание ", пошегува се той.

Моят лозунг в локалните избори е „ Добри каузи за София “ и не влизам в компроматни войни, каквито водят много претенденти за кметове и общински съветници, обясняваше на хората Токмакчиев.

„ Влизайки в общината като кмет или общински консултант, ще заложа на положителните нрави и на взаимното почитание измежду съветниците. Решенията би трябвало да се взимат не поради партийни ползи, а поради ползите на жителите на София. Целта ми е да бъда очите и ушите на жителите в общината “, им наблягаше той.

Като цивилен претендент на единствената зелена партия, участваща в локалните избори, Токмакчиев има обясняваше главните си цели. В рамките на четиригодишния мандат, София да стане един от първите международни градове без пластмаса. Да се спре потреблението на пластмаса и найлонови торбички в столицата. "Много по-добре е на пазара в Красно село да си идвате с текстилни торбички или рецеклируеми такива ", обясняваше Тончо.

Тончо Токмакчиев беше придружаван още от ръководителя на „ Партия на зелените “ Владимир Николов и претендента за общински консултант Христо Дунчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР