Кандидатът за кмет на район „Възраждане“ от ГЕРБ /СДС/ Савина

...
Кандидатът за кмет на район „Възраждане“ от ГЕРБ /СДС/ Савина
Коментари Харесай

Савина Савова, ГЕРБ: Район „Възраждане“ се превръща в атрактивна туристическа дестинация

Кандидатът за кмет на регион „ Възраждане “ от ГЕРБ /СДС/ Савина Савова провежда среща със притежатели и домоуправители на здания - монументи на културата, на която показа Програмата "Културно завещание " на Столична община.

В събитието участваха и претендентите за общински съветници Силвия Христова, Борислав Борисов и арх. Николай Диков, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ. Савина Савова показа направеното в регион „ Възраждане “ за запазване на културно-историческото завещание.

„ От 197 здания монументи на културата в региона 15 са държавни и общински, а всички останали са частна благосъстоятелност. Благодарение на дейния разговор със притежателите на тези здания 42 от тях са възобновени и повече от 20 са в друг стадий на подготовка. В 46 ОУ е изпълнен план за консервационно-реставрационни работи, ремонт и възобновяване на фасадите на физкултурния салон и на главната постройка към вътрешния двор с финансовата поддръжка на Проект "Красива България " и Столична община. В 18 СУ „ Уилям Гладстон” сега се извършва повсеместен ремонт на покривите на главната постройка и Българо - японския център “, сподели Савова и добави, че съхраняването на културно-историческото завещание трансформира регион „ Възраждане “ в атрактивна туристическа дестинация.

Силвия Христова показа опциите за кандидатстване до 30 октомври т.г. по Програма „ Културно завещание “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура. „ Програмата планува на класираните претенденти да се създаде план за реституция, консервация и възобновяване на постройките, като притежателите до 3 години след правене на плана се задължават да започват ремонта. Средствата за програмата тази година са 300 хиляди лв.. Столична община се ангажира преди разработване на плана да се направи цялостно проучване на постройките, да реализира връзка с НИНКН и всички заинтригувани институции, както и да реализира надзор при осъществяване на плана “, добави Христова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР