Кандидатът за кмет на Благоевград Методи Байкушев даде на съд

...
Кандидатът за кмет на Благоевград Методи Байкушев даде на съд
Коментари Харесай

Методи Байкушев даде на съд Илко Стоянов за клевета 

Кандидатът за кмет на Благоевград Методи Байкушев даде на съд за клюка досегашния кмет на общината Илко Стоянов. В молбата си до Районен съд - Благоевград Байкушев упорства екскметът да му изплати обещетение поради отправени от него в народен ефир оскърбителен изказвания, уронващи престижа му и дискредитиращи професионалния му опит.

Действията на Методи Байкушев са предизвикани от изказванията на Илко Стоянов по време на предавания онлайн спор в предаването „ Тази заран “ на БТВ на 3 октомври (понеделник).

" По време на дебата в националната телевизия bTV Илко Стоянов съобщи, че в никакъв случай не съм бил притежател в адвокатска адвокатска фирма, като какъвто съм се представял, а съм бил елементарен служащ. Стоянов непосредствено ме упрекна, че представям “фалшива визитка ” в качеството си на претендент за кмет на Благоевград и по този метод се опита да внуши на феновете, че подлъгвам гласоподавателите - каквото в действителност самият Стоянов прави ", разяснява Методи Байкушев.

Съдружник съм в адвокатската фирма “Димитров, Петров и Ко ” от 19. 09. 2011г. до 2022 година, когато напуснах по отношение на присъединяване ми в кандидатската листа за депутат на изборите на 02 октомври 2022 година След това, през 2023 година, още веднъж за малко, бях съучастник в сдружението, до решението ми да вземам участие в локалните избори в Благоевград като претендент за кмет, написа Байкушев до съда.

Направените от Стоянов погрешни и оскърбителен изказвания накърняват положителното ми име и известност и опетняват професионалната ми биография на умел и почитан юрист и съучастник в едно от водещите адвокатски сдружения в страната.

„ За благоевградчани не е загадка, че стремежът на съперниците ни е да задушат всичко с подправени вести и по този начин да изпъкнат избрани претенденти. Много се изписа, продължава да се написа против мен, само че когато това е казано обществено и мога да потвърдя източника, незабавно взех решение да диря правата си. “

„ Правото е възприятието, което ме движи и в специалността, и в живота ми. Винаги споделям, че е елементарно да имаш правила, само че е мъчно да ги следваш “, показва Методи Байкушев.

Да бъде постоянно прям и да споделя истината са наложителни качества за всеки кмет. Клеветнически и погрешни изказвания са неприемливи и като жители в правова страна би трябвало да се борим против тях.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР