Кандидатът за еврокомисар по миграцията от Австрия Магнус Брунер подкрепя

...
Кандидатът за еврокомисар по миграцията от Австрия Магнус Брунер подкрепя
Коментари Харесай

Кандидатът за еврокомисар по миграцията на Австрия Магнус Брунер подкрепя приемането на България и Румъния в Шенген

Кандидатът за еврокомисар по миграцията от Австрия Магнус Брунер поддържа пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген. Той споделя това в предварителните писмени отговори, които претендентите за еврокомисари дават на Европейския парламент преди началото на процеса на чуването им. Отговорите бяха оповестени от европарламента.

Ако България и Румъния продължат да извършват всички условия, с цел да станат пълноправни членове на шенгенското пространство, отговорност на Съвета на Европейски Съюз е да вземе решение за унищожаване на контрола по вътрешните сухопътни граници, споделя в отговорите си Брунер.

Според него България и Румъния имат право да се възползват от всички преимущества на шенгенското пространство, а премахването на сухопътните гранични инспекции ще направи шенгенско пространство по-силно и по-безопасно.

 ГЕРБ/СДС

Австрийският претендент дава обещание да продължи политиката на настоящия еврокомисар по миграцията Илва Йохансон и да поддържа двете страни, в случай че решението за пълноправното им приемане не бъде взето в границите на този мандат.

На последната среща на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург австрийският вътрешен министър Герхард Карнер разгласи, че двете страни са на “правилния път, само че той към момента не е извървян ”.

Унгарското председателство на Съвета на Европейски Съюз е оптимистично настроено, че решение за пълноправното приемане на двете страни в Шенген може да има до края на годината и ще включи въпроса в дневния ред на последната среща на вътрешните министри през декември.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР