Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева сподели пред Novini.bg

...
Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева сподели пред Novini.bg
Коментари Харесай

Ивелина Василева разкри кави ще бъдат приоритетите в работата ѝ, ако бъде избрана за евродепутат

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева показа пред Novini.bg какви ще са главните акценти в работата ѝ.

„ Много значима тематика е подобряването на качеството на атмосферния въздух. Това е инвестиция в здравето на хората. Всички ограничения, които се подхващат са значими за здравето на хората. Има към този момент реализирани триумфи в тази посока. С близо 60% са намалели финнити прахови частици. Но би трябвало да продължим и с замяна на отоплителните уреди, по щадящи околната среда, с възстановяване на градския превоз, с потребление на по-малко замърсяващи средства “, съобщи Василева.

„ Другата значима тематика е кръговата стопанска система. Тя е обвързвана с оползотворяване на ресурсите. Разбира се, битката със замърсяване от пластмасите. Знаете тяхното отрицателно влияние. Повече от 70% от замърсяване на моретата е породено от пластмаса и в този смисъл би трябвало да се ускори политиката за понижаване на потреблението на такива произведения “, сподели тя и разясни, че към края на идващото десетилетие всички опаковки би трябвало да бъдат рециклирани.

„ Наш главен фокус е и развиването на районите. Следваме макрорегионалния метод. Искаме да надградим Дунавската тактика с създаване и на Черноморска тактика, тъй като желаеме да наложим фокуса на цяла Европа върху Черно море “, съобщи още Ивелина Василева пред Novini.bg.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР